Випередити Безоса: Бренсон запланував вирушити в космос 11 липня

Випередити Безоса: Бренсон запланував вирушити в космос 11 липня

Засновник Blue Origin Безос запланував свій політ в космос 20 липня

Випередити Безоса: Бренсон запланував вирушити в космос 11 липня
Річард Бренсон
фото www.flickr.com/photos/58254595@N06/6311060934

Підприємець-мільярдер Річард Бренсон оголосив, що відправиться в космос в ході випробувального польоту Virgin Galactic Holdings 11 липня. Як повідомляє Reuters, якщо все піде за планом Бренсон опиниться на орбіті раніше конкурента по організації космічного туризму – Джеффа Безоса.

Успішний політ Бренсона на борту космічного літака VSS Unity компанії Virgin стане важливою віхою в гонці за вступ в нову еру приватних комерційних космічних подорожей.

Засновника Blue Origin Безос має полетіти в космос 20 липня разом зі своїм братом Марком, 82-річною льотчицею Уоллі Фанк і людиною ім’я якої не називається, яка витратила $28 млн за квиток.

Гонка, в якій також бере участь гендиректор SpaceX Ілон Маск, підкріплюється оптимізмом щодо того, що космічні подорожі вже скоро стануть мейнстрімом. Маск поки що не оголошував, коли збирається летіти в космос.

«Virgin Galactic стоїть в авангарді нової комерційної космічної індустрії, яка повинна відкрити космос для людства і назавжди змінити світ», – сказав Бренсон в заяві, що супроводжує оголошення Virgin.

За словами Virgin, місія Бренсона 11 липня стане двадцять другим льотним випробуванням VSS Unity і четвертим пілотованим космічним польотом компанії.

Але цей політ стане першим, на борту якого буде повний екіпаж з двох пілотів і чотирьох «фахівців з польотів», включаючи Бренсона.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло