fbpx

В які країни можна поїхати вакцинованим українцям

Діліться інформацією з друзями:
Деякі країни ЄС вже відкриті для українців. Принаймні дві країни ЄС — Нідерланди й Австрія — з 1 липня дозволяють в’їзд для повністю вакцинованих українців, яких щеплювали не затвердженими в Євросоюзі препаратами. 

Це випливає з інформації інтерактивної карти МЗС України, оновленої станом на 1 липня.

Зокрема, Австрія пускає українців, які завершили повну вакцинацію не менш як за 14 днів до в’їзду і мають на її підтвердження сертифікат про вакцинацію англійською або німецькою мовою. Цей документ дає право в’їзду без реєстрації й необхідності відбувати самоізоляцію.

З тих вакцин, які використовуються в Україні, Австрія визнає препарати Pfizer / BioNTech, CoronaVac, CoviShield (препарат AstraZeneca, вироблений в Індії) і власне AstraZeneca.

В Австрію можна в’їхати й без щеплення — для цього потрібен ПЛР-тест або підтвердження, що ви перехворіли COVID-19. Крім того, необхідно попередньо реєструватися й по приїзді — відбувати 10-денну самоізоляцію. 

Вчора Міністр закордонних справ повідомив, що для українців відкрилася ще одна країна. Це Нідерланди.

– Щойно отримали підтвердження: для українців відкрилася ще одна країна ЄС — Нідерланди Повністю вакциновані громадяни України можуть знову насолоджуватися безвізом. – написав в своєму твітері

Перелік визнаних вакцин та детальні умови в’їзду — вже на карті МЗС

 Нідерланди дозволяють в’їзд без необхідності самоізоляції й попередньої реєстрації за наявності COVID-сертифікату про повний курс щеплювання не менш як за 14 днів до планованої дати в’їзду.

При цьому Нідерланди визнають усі вакцини, що використовуються в Україні — зокрема й CoronaVac, яка не схвалена до екстреного використання на рівні ЄС. 

Посольство України у Болгарії повідомляє, що з 01 червня по 31 липня 2021 українці можуть в’їжджати до країни за наявності одного з таких документів:

  • документ про повну вакцинацію від Covid-19, від якої пройшло не менше 14 днів. І країна визнає вакцини, які роблять в Україні;
  • негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до перетину кордону або негативний результат швидкого антигенного тесту, проведеного за 48 годин до в’їзду в країну;
  • документ, що засвідчує, що особа перехворіла на COVID-19 не менше, ніж за 14 днів та не більше, ніж за 6 місяців до дати в’їзду в країну.

Схожі правила для українців запровадила Греція і Хорватія. Утім, крім перерахованих документів, грецька влада просить туристів заповнити спеціальну Форму сповіщення про місцеперебування пасажира. Хорватія вимагає також документального підтвердження про сплату житла.

Для поїздки на Кіпр також потрібно мати негативний ПЛР-тест, здати ще один тест по прильоту, а також зареєструватися на платформі CyprusFlightPass. Всі правила описані на сайті посольства.

Без обмежень можна їхати до Чорногорії, а звідти без тесту до її балканських сусідів – Сербії, Албанії та Північної Македонії.

Приймає туристів португальський острів Мадейра. З біометричним паспортом віза не потрібна, але потрібен негативний ПЛР.

Для в’їзду також потрібно за 12-48 годин заповнити онлайн-анкету. Дістатися на Мадейру можна прямими чартерними рейсами, які з України запускають у липні.