Опозиція у Вірменії оскаржує перемогу Пашиняна в суді

Опозиція у Вірменії оскаржує перемогу Пашиняна в суді

Його партія набрала майже 54% голосів і отримала більшість у парламенті, яка дозволить їй сформувати уряд

Опозиція у Вірменії оскаржує перемогу Пашиняна в суді
фото www.facebook.com/nikol.pashinyan

Опозиційний альянс Вірменії, очолюваний колишнім президентом країни Робертом Кочаряном, звернувся до Конституційного суду з проханням скасувати результати виборів, які відбулись 20 червня. Про це із посиланням на ТАСС повідомляє Reuters.

Партія в.о. прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна перемогла на дострокових виборах до парламенту. Після підрахунку 100% голосів, за даними ЦВК Вірменії, партія Пашиняна набрала 53,92%, блок експрезидента – 21,04%.

Міжнародні спостерігачі від Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) заявили, що вибори були конкурентними і в цілому добре організованими.

Однак експерти не очікували такого результату – рейтинг Пашиняна обвалився після поразки у війні з Азербайджаном минулого року, і соцопитування пророкували його партії набагато скромніший результат.

Очолюваний Кочаряном передвиборчий блок «Вірменія» заявив, що не визнає результати виборів

«Опубліковані ЦВК результати голосування є спірними і не вселяють довіри. Ці результати суперечать процесам в суспільному житті, які спостерігалися останні вісім місяців. Багатолюдні мітинги опозиційних сил в передвиборчий період, нечисленні заходи влади, криза довіри в країні говорять про зовсім інші настрої», – йдеться в заяві блоку.

Нагадаємо: Пашинян оголосив дострокові вибори, маючи на меті подолати політичну кризу, яка почалася, коли етнічні вірменські сили втратили контроль над територією в Нагірному Карабасі і навколо нього в результаті бойових дій з азербайджанськими силами торік.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло