У липні Україна отримає два мільйони доз вакцини Moderna

У липні Україна отримає два мільйони доз вакцини Moderna
Вакцину Україні передадуть Сполучені Штати Америки через механізм постачання вакцинами COVAX.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що у липні Україна має отримати 2 мільйони доз вакцини проти COVID-19 від американської компанії Moderna.  Про це в четвер, 1 липня, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ході спілкування з журналістами, повідомляє видання "Укрінформ".

Надходження вакцин Ляшко очікує вже в липні.

Ми домовилися з США - вони нам обіцяють поставити 2 млн доз вакцини. Вони звернулися до мене як до міністра, чи готовий я прийняти цю вакцину за результатами переговорів міністра охорони здоров'я і президента Володимира Зеленського під час спілкування з Джо Байденом. Вони дають їх через COVAX, через COVAX ми підписували всі документи, - заявив міністр Ляшко.

Міністр також нагадав, що найближчим часом до України прибуде ще 5,32 млн доз китайської вакцини Coronavac та 2 млн доз вакцини Pfizer – 1 млн доз в липні та 1 млн у серпні.

Нагадаємо, що китайська фармакологічна компанія Sinovac доставить в Україну нову партію китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac також у липні. Відомо, що загалом у липні планується до постачання на рівні країни майже 7,7 млн доз вакцини.

Читайте також
Дозакупівля вакцини Moderna: Україна не веде переговори про постачання вакцини, - Кузін (відео) Дозакупівля вакцини Moderna: Україна не веде переговори про постачання вакцини, - Кузін (відео)
Наразі тривають перемовини щодо кількості доз Moderna, які Україна може отримати через COVAX. Зокрема, українці, які отримали першу дозу вакцини Moderna, зможуть завершити свій курс щеплень препаратом Pfizer.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Скільки коштують різні вакцини від COVID-19 Скільки коштують різні вакцини від COVID-19
Найдорожчою вакциною від коронавірусу у світі є китайська Sinopharm. Вартість однієї дози складає від 70 до 77 доларів.
Loading...
Load next