«Білоруське безгрошів'я»: Лукашенко розтратив кремлівські кредити

СВІТ
02.07.2021, 13:53
«Білоруське безгрошів'я»: Лукашенко розтратив кремлівські кредити
Фото: Deutsche Welle

В Олександра Лукашенка закінчуються російські гроші, а доступ до світових фінансових ринків для узурпатора закритий повністю.

Відповідний матеріал підготували аналітики видання "Finanz.ru", посилаючися на прогноз американської компанії "Standard & Poor's Global Ratings".

Зазначається, що у зв'язку з внесенням найбільших білоруських платників податків (ВАТ "Бєларусьбанк", НПЗ "Нафтан", ВАТ "Бєларуськалій" тощо) до санкційного "чорного списку", Мінськ звернувся до Москви з проханням виділити йому на прожиття 1,5 доларів США.

Фактично, вказана сума покриває потреби диктаторського режиму у погашенні та рефінансуванні зовнішнього боргу тільки до початку наступного 2022 року; потім Лукашенкові доведеться покладатися на нові позики РФ.

Крім того, США і ЄС у межах запроваджених санкційних обмежень заборонили своїм банкам надавати кредити самопроголошеному уряду Білорусі та залежним від нього структурам на термін більше ніж 90 днів.

На практиці це означає, що режим Лукашенка втрачає можливість рефінансувати зовнішній борг перед західними кредиторами, а тому змушений заміщати його надмірними позиками в інших країнах, зокрема у РФ і КНР.

За прогнозами "Standard & Poor's Global Ratings", структура державного боргу Білорусі "залишається несприятливою": майже весь обсяг – понад 90% – ​номінований в іноземній валюті (резерви якої скоротилися на 20%), що "робить його дуже чутливим до коливань обмінного курсу".

Своєю чергою, "Останній Бастіон" нагадує читачам, що іноземний капітал тікає з Білорусі, де панує диктатура, а не закон і права людини.

Читайте також:
Війна
Російський паспорт стає у Швейцарії «чорною міткою» через те, що місцеві банки бояться вторинних санкцій.
вчора, 15:09
Світ
Банки Китаю почали блокувати платежі з московії у юанях
21 березня, 11:12
Політика
Болгарський парламент відмовився від російської нафти, не дивлячись на звільнення від заборони на її імпорт.
01 березня, 15:51
Війна
Наразі російські дипломати можуть вільно пересуватися по всій території Шенгенської зони.
06 лютого, 09:18
Економіка
Франція, Китай та Японія заморозили участь в найбільшому газовому проєкті московії «Арктик СПГ-2».
25.12.2023, 10:29