BMW збільшив венчурні інвестиції до $900 млн

BMW збільшив венчурні інвестиції до $900 млн

Автовиробник створив ще один венчурний фонд на $300 млн на додачу до вже діючого на $593 млн для інвестування в технології, які роблять транспорт і виробництво більш стійкими

BMW збільшив венчурні інвестиції до $900 млн
фото www.flickr.com/photos/jana_apergis/50959380263

Німецький виробник автомобілів преміум-класу BMW AG оголосив про створення другого корпоративного венчурного фонду на $300 млн для стартапів, орієнтованих на екологічність і транспорт майбутнього. Про це повідомляє Automotive News Europe.

BMW i Ventures, венчурний підрозділ BMW Group керуватимуть фондом групи, продовжуючи працювати і з першим фондом в розмірі $593 млн. Таким чином, загальний обсяг коштів, які BMW буде мати для венчурного капіталу, вже досягають $900 млн.

BMW вже вдалося інвестувати в більш ніж 50 компаній за п'ять років існування фонду, включаючи кілька компаній, які стали публічними або планують провести лістинг, наприклад ChargePoint і Proterra. Основна увага приділяється стартапам, які перебувають на початковій або середній стадії розвитку та в основному базуються в Кремнієвій долині.

Новий фонд інвестуватиме в автоматизацію і виробництво транспортних засобів, передачу даних і підключення, а також в компанії, що беруть участь в зусиллях зі скорочення викидів вуглецю в усіх аспектах транспорту.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло