Зустріч Зеленського та Путіна повинна відбутись на нейтральній території - Клімкін

Зеленський 100% не повинен зустрічатися з Путіним на окупованих територіях
Ексклюзив
Зустріч Зеленського та Путіна повинна відбутись на нейтральній території - Клімкін
Павло Клімкін (фото: УНІАН)
2 Липня 2021, 11:19
читать на русском

Зустріч президента України Володимира Зеленського та російського президента Володимира Путіна має відбутись на нейтральній території, але в жодному разі не на окупованих територіях.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів міністр закордонних справ України у 2014-2019 роках, співзасновник громадської організації "Центр національної стійкості та розвитку" Павло Клімкін.

Зустрічатися потрібно на нейтральній території. Потім, до речі, Зеленський багато разів пропонував Рим, Ватикан, та що тільки не пропонував. І така пропозиція має право на існування, але при чому тут Донецьк? Тому, хай спокійно працюють, але спочатку до цієї зустрічі повинна бути спільна стратегія, хоча б з Байденом, - зазначив він.

За його словами, Зеленський має зустрітись з Байденом, погодити спільну стратегію, що є ключовою його задачею, крім корупції, інституцій, реформ і безпекових речей.

Також український лідер має сказати президенту США: "Зараз ніякі Мінські домовленості не працюють, можемо далі ритуально на них посилатися, адже до них опосередковано прив’язані санкції. Але, пане президенте, давайте працювати над новою стратегією".

Головне, щоб це була справді нова стратегія з американцями, оскільки бачите, що з Меркель відбувається. Що буде з нормандським форматом? Основна задача Зеленського щодо Донбасу - сказати Байдену: "от є варіант нової стратегії, я бачу її так, давайте доручимо нашим командам над нею спільно працювати", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вважає, що зустріч з російським президентом Володимиром Путіним все ж буде, попри те, що Росія відтягує цей процес.

Читайте також

1