На Харківщині визначили пункти обсервації людей, які приїхали з Росії

У Харківській області посилили заходи безпеки на кордоні з Росією

Аліна Гаєвська
Журналіст регіональної редакції Depo.Харків
На Харківщині визначили пункти обсерваці…

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області 1 липня ухвалила правила перетину державного кордону особами, які прямують в тому числі з Росії, на території регіону, передає Depo.Харків із посиланням на протокол засідання, опублікований на сайті ОДА.

Так, місцями обсервації для громадян, які перетнули кордон України на території Харківської області, та прибули з Індії, Великої Британії, Росії, Португалії або перебували на територіях вказаних держав не менше семи днів протягом останніх 14 днів, та не пройшли експрес-тест на коронавірус, визначені:

  • селище Високий, вул. Футбольна, 2 (навчальнотренувальна база);
  • м. Харків, пр. Курчатова, 29 (Державний заклад "Спеціалізована медикосанітарна частина №13" Міністерства охорони здоров’я).

Супроводжувати осіб, які підлягають обсервації (ізоляції), від зони прикордонного контролю до санітарної зони мають поліцейські. У санітарній зоні, біля пунктів пропуску через державний кордон має чергувати автотранспорт для транспортування осіб на обсервацію, бригади екстреної медичної допомоги.

Харківська районна державна адміністрація має забезпечити підвіз питної води для осіб, які перетнули держкордон. Облуправління ДСНС має розгорнути біля пунктів пропуску два намети для тимчасового перебування осіб, які перетнули кордон.

Термін дії постанови – з 2 липня на період карантину.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харківській області з 2 липня організували проведення експрес-тестування на коронавірус в прикордонному пункті пропуску "Гоптівка". Всім, хто прибуває до країни з Індії, Великої Британії, Ірландії, Росії або Португалії, необхідно проходити тестування на визначення антигену коронавірусу безпосередньо у пункті перетину державного кордону. 

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme