Литовські прикордонники просять оголосити екстремальну ситуацію через потік мігрантів з Білорусі

Литовські прикордонники просять оголосити екстремальну ситуацію через потік мігрантів з Білорусі

Лукашенко мститься Євросоюзу за санкції

Литовські прикордонники просять оголосити екстремальну ситуацію через потік мігрантів з Білорусі
фото DR

Служба охорони державного кордону Литви просить оголосити екстремальну ситуацію в зв'язку зі зростаючим потоком мігрантів з Білорусі, пише Інтерфакс.

Заступник командувача Прикордонної служби Відас Мачайтіс заявив, що потоки мігрантів викликають занепокоєння: «щодня, щотижня вони ростуть, виникають проблеми як у держави, так і в служби».

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що ситуація напружена і має тенденцію до погіршення, а Олександр Лукашенко повинен бути позбавлений можливості обманним шляхом залучати нових осіб, які мають намір нелегально проникнути в Євросоюз.

«Ситуація напружена і має тенденцію до погіршення. Мета МЗС ясна – економічні мігранти, які незаконно перетнули кордон Євросоюзу, повинні повернутися туди, звідки вони прибули», – йдеться в коментарі Ландсбергіса для BNS.

Литва в останні тижні затримує все більше мігрантів, які незаконно прибувають з Білорусі. В цьому році в Литву з Білорусі намагалися потрапити вже 822 незаконних мігранти – в десять разів більше, ніж за весь 2020 рік.

За минулу добу литовські прикордонники затримали 150 нелегальних мігрантів, і це найбільша кількість затриманих за добу нелегальних мігрантів, що майже втричі перевищує попередні добові рекорди.

Наприкінці травня Олександр Лукашенко після міжнародних санкцій після примусової посадки пасажирського літака Ryanair заявив, що тепер західні країни будуть самостійно здійснювати контроль за наркотрафіком і нелегальною міграцією на кордоні з Білоруссю. Після цього в Литві різко зріс потік нелегальних мігрантів, що проникають в країну з Білорусі, в основному громадян Іраку.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло