Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів своє бачення філософії футболу. За його словами, Чемпіонат Європи-2020 дуже яскравий, тому що багато команд показують морально-вольовий футбол, що завжди виділяється особливою емоційністю на поле.

«Футбол, як спорт номер 1 в світі, є однією з тих сфер, в якій глобалізація проявилася і вплинула на розвиток настільки істотно. І тут спостерігається аж ніяк не маргіналізація, характерна для соціально-економічних відносин в міжнародній системі і практично всіх суспільств, але як раз навпаки – зрівняння рівня команд», - зазначив Ялі.

Ялі продовжив, що в 1/8 фіналу було багато несподіваних результатів. За його словами, головний сюрприз – виліт діючих чемпіонів світу французів від скромної за мірками футбольних досягнень Швейцарії, а ще чехи вибили голландців, які вважалися фаворитами не тільки в 1/4-й.

«А як билися австрійці, які дали серйозний бій італійцям, яких спочатку записували в фаворити чемпіонату! Що вони встигли підтвердити своєю грою в групі. Ну а гольова феєрія в матчі Хорватії з Іспанією і підсумкові 5-3 в додатковий час – це прекрасне блюдо не тільки для футбольних гурманів, а й простих домогосподарок!», - підкреслив Ялі.

За словами експерта, в футболі велику роль відіграє сила духу і воля, тому що сильний «настрой» слабкої команди, навіть на поєдинок з командою, чия загальна вартість футболістів і клас перевершує її в рази, може в корені змінити ситуацію.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, на Знай.ua Ялі заявив, що головний суперник Заходу не Росія, а Китай.

Раніше для Знай.ua Ялі розповів, навіщо Росії США в Нормандські форматі.