Столична влада вважає, що ввести в експлуатацію «Монстр на Подолі» неможливо

Столична влада вважає, що ввести в експлуатацію «Монстр на Подолі» неможливо

Позиція влади незмінна – поверховість має бути приведена до первинних показників

Столична влада вважає, що ввести в експлуатацію «Монстр на Подолі»  неможливо
Фото: УНІАН

Всупереч рішенню Касаційного адмінсуду влада у столиці вважає за неможливе ввести в експлуатацію 12-поверховий «Монстр на Подолі». Про це сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА), секретар Київради Володимир Бондаренко, передає «Інтерфакс-Україна»

«Для його введення в експлуатацію бракує базового компонента: станом на сьогодні забудовник не має у власності або користуванні земельну ділянку. Отже, видача сертифіката готовності до експлуатації може кваліфікуватися як перевищення службових повноважень тими особами, які здійснять це, що є кримінальним правопорушенням. Наша позиція незмінна – поверховість цього одоробла має бути приведено до первинних показників», – зазначив Бондаренко.

Бондаренко зауважив, що Київську міськраду не залучали до судового процесу щодо зобов'язання Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) видати сертифікат готовності до експлуатації «будинку-монстра».

Нагадаємо: у 2012 році ТОВ «Пателі Лізинг» отримало дозвіл на будівництво 8-поверхового будинку. Однак, надалі фірма побудувала 12-поверхову будівлю (ЖК «Подол Престиж») по вул. Нижній Вал, 27-29.

Наприкінці 2014 року, Київська міська рада подала позов до суду з вимогою зобов’язати ТОВ «Пателі Лізинг» знести самовільно добудовані поверхи на будівлі. У лютому 2015 року суд заборонив вводити в експлуатацію комплекс.

У листопаді 2019 року Господарський суд Києва зобов’язав фірму знести чотири поверхи вище восьмого поверху будинку (9-12 поверхи), адже вони не були передбачені проєктом і є самочинно збудованими. 21 жовтня 2020 року Північний апеляційний господарський суд України рішення скасував, і провадження у справі закрив. Пізніше ухвалу апеляції оскаржили у касаційній інстанції.

У березні 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відмовився вводити в експлуатацію «Монстр на Подолі».

Раніше Mind розповідав, чи можна змусити забудовника знести «зайві» поверхи «Монстра на Подолі».

На початку червня Північний апеляційний господарський суд прийняв рішення про скасування заборони на введення в експлуатацію «Будинка-монстра». 

Верховний суд зобов'язав ДАБІ визнати готовим до експлуатації «будинок-монстр» на Подолі. Суд прийшов до висновку, що власник будівлі ТОВ «Пателі Лізинг» зробив все необхідне для отримання сертифіката.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло