$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+15° Київ +9° Варшава +13° Вашингтон
Якою має бути жіноча форма на воєнному параді в Україні

Якою має бути жіноча форма на воєнному параді в Україні

02 Липня 2021 17:25

Окей, розпишу маленьнку власну думку щодо жіночої форми на параді.

Є така штука - стереотипи візуального сприйняття. Їх можна оцінювати по-різному, але вони є.

Коли Хрещатиком йшла колонна дівчат в польовій формі, вони випромінювали силу і міць. Вони демонстрували ключову зміну - за Україну став увесь народ, а не лише якась його частка. В нас загальна війна за право на наше існування. І жінки в ній теж воюють. І вони такі: сильні, красиві та небезпечні.



Вибачте, але жінки у парадній формі з підборами та спідницями не будуть викликати такого враження. Вони будуть здаватися уніформістками. Ну, знаєте, як інколи дівчата йдуть просто в красивій формі, типа чирлідингу. Так, може в мене неправильне сприйняття, але яке вже є.



І позбавте мене, будь ласка, посилань на «а от в Японії...» В Хєронії. Жіноча уніформа зі спідницями в європейських та окремих азійських країнах спирається на військову традицію 20 сторіччя, коли жінка в війську була здебільшого обслуговуючим персоналом.

В нас вже інша. Наша традиція кується тут і зараз. В ній жінка воює разом із чоловіком. Хай їх менше, али вони є. А в спідницях та на підборах воює тільки шотландська кіннота.

Тож моя скромна думка.

- ну нафіг з українського парадного однострою взагалі окремі елементи жіночої форми. Жіночі розміри - так, жіночі крої - так, але штані та взуття без підборів. Для повсякденки можна залишити за бажанням.

- хоча б деякий час я б ще волів бачити жінок на параді саме у польовій формі та зі зброєю. Просто щоб затвердити візуальне сприйняття жінки-воїна.

ІМХО.

Матеріал опубліковано мовою оригіналу. Джерело: Facebook.