Суспільство

Естонія відкрила кордони для вакцинованих українців

Естонія відкрила кордони для вакцинованих українців

Фото: Pixabay

Естонія дозволила в’їзд із туристичною метою українцям, які повністю щепилися від Covid-19. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що країна дозволятиме в’їзд навіть не тільки з вакцинами, які затверджені в Євросоюзі. Однак мандрівники мають обов’язково зробити повний курс щеплень.

“Для подорожей українців відкрилася Естонія — в’їзд дозволений за умови повної вакцинації. Крок за кроком відновлюємо повноцінну дію безвізу з ЄС”, – написав він.

Відповідно до інформації на карті МЗС, в’їзд до Естонії з метою туризму дозволений для осіб, які прибувають з будь-яких третіх країн (у т.ч. з України) без симптомів захворювання на COVID-19, та які пройшли повний курс вакцинації.

Вакцини, що офіційно використовуються в Україні, і наразі приймаються Естонією: Comirnaty (BioNTech/Pfizer), AztraZeneca/Vaxzevria/Covishield, CoronaVac. Після останньої дози вакцини має пройти не більше року.

Нагадаємо, що 1 липня кордони для українських туристів відкрила Австрія. Мандрівники, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19, звільняються від реєстрації подорожі та обов’язкового 10-денного карантину.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.