Понад 200 000 за 3 місяці: квартальні поставки Tesla виявилися рекордними

Понад 200 000 за 3 місяці: квартальні поставки Tesla виявилися рекордними

Tesla, як і інші автовиробники, також постраждала від зростання цін

Понад 200 000 за 3 місяці: квартальні поставки Tesla виявилися рекордними
фото DR

Tesla Inc в минулому кварталі поставила на ринок 201 250 автомобілів, повідомляє CNBC, на яке посилається Investing.com.

Результат перевершив попередній рекорд, встановлений у першому кварталі, коли Tesla поставила 184 800 і випустила 180 338 автомобілів.

Протягом кварталу Tesla виробила загалом 206 421 автомобіль, в тому числі 204 081 автомобіль Model 3 і Y, які є більш доступними автомобілями середнього класу. За даними компанії, було виготовлено 2340 автомобілів Model S і X.

Tesla не розділяє поставки за регіонами чи моделями, і вона не повідомляє про виробництво в Китаї і США. В даний час компанія виробляє автомобілі Model 3 і Y на своєму заводі в Шанхаї і своєму заводі в США у Фремонті, штат Каліфорнія.

У другому кварталі Tesla, як і інші автовиробники, відчувала нестачу запчастин і напівпровідників, а також постраждала від зростання цін.

Генеральний директор Ілон Маск заявив 31 травня в Twitter, що Tesla прийняла деякі конструктивні рішення, почасти щоб впоратися зі зростаючими витратами, і сказав, що зростання цін на автомобілі Tesla спостерігається «через значний ціновий тиск у ланцюжку поставок в масштабах всієї галузі». Особливо позначилося зростання цін на метали.

Компанія також почала поставки своїх дорогих електричних седанів S Plaid 2021 року, тримоторної версії свого флагманського седана, який позиціонується як найшвидший серійний автомобіль в історії.

За словами Маска, незабаром компанія буде виробляти кілька сотень автомобілів цієї моделі в тиждень, але скоротить виробництво Model S.

Нагадаємо, влада США зобов’язала Tesla та інших автовиробників звітувати про всі аварії, пов’язані з автопілотом.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло