$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+6° Київ +4° Варшава +12° Вашингтон

Розкриті терористичні осередки: Білорусь перекрила кордон з Україною

UA.NEWS SAV 02 Липня 2021 18:41
Розкриті терористичні осередки: Білорусь перекрила кордон з Україною

У Республіці Білорусь розкриті терористичні осередки України і низки країн ЄС. Через це, влада країни перекрила кордон з Україною.

Про це заявив білоруський диктатор Аляксандр Лукашенко, повідомляє телеграм-канал Земля наша.

За його словами, в країні «розкриті сплячі терористичні осередки», до яких причетні Німеччина, США, Україна, Польща і Литва. Радикалами керував дехто Хофманн, що проживає в Німеччині.

У зв’язку з цим, Лукашенко розпорядився перекрити кордон з Україною.

«Ми не будемо стримувати біженців з тих країн, які ви розбомбили. У нас немає на це ані грошей, ані коштів. МЗС доручено запросити представників Заходу, замішаних в акціях (протесту – ред.). Усе задокументовано, є всі докази. Величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь. Тому я доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною. До нас можуть приїхати лише мирні громадяни на лікування»

Аляксандр Лукашенко

диктатор Республіки Білорусь


Диктатор також додав, що це рішення пов’язане з тим, що з України до Білорусі начебто постачається багато зброї.

Нагадаємо, раніше сьогодні Аляксандр Лукашенка заявив, що в Білорусі проведена «масштабна антитерористична операція». За її підсумками, Мінськ планує пред'явити претензію керівництву Німеччини, зокрема - канцлеру Ангелі Меркель.

1 липня диктатор зазначив, що державний суверенітет України начебто «тане», а український і білоруський народи повинні завжди бути разом.

У відповідь на запровадження країнами Заходу санкцій, Білорусь призупинила участь в ініціативі Європейського союзу «Східне партнерство», а також відмовилася від угоди з ЄС про взаємне повернення нелегальних мігрантів (реадмісію).