Нанесення збитків на майже 18 мільйонів гривень: справу щодо Гладковського-старшого передали до суду

Нанесення збитків на майже 18  мільйонів гривень: справу щодо Гладковського-старшого передали до суду
Експосадовця обвинувачують у завданні збитків державі на 17,44 мільйона гривень.

САП скерувала до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження проти колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повідомляє пресслужба Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

Відомо, що ексчиновник РНБО використав своє службове становище всупереч інтересам служби, щоб отримати неправомірну вигоду структурою, частки у статутному капіталі якої належали йому та його близьким, а саме ВАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Поставки відбувалися попри те, що ці автівки не відповідали вимогам уряду. У результаті постачальнику автомобілів незаконно переплатили 17,44 мільйона гривень.

На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено. Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, звинувачення у розкраданні прокурори висунули колишньому заступнику міністра оборони Ігорю Павловському, колишньому директору департаменту військово-технічної політики розвитку озброєння і військової техніки Міноборони Андрію Араптанову, а також колишньому заступнику секретаря РНБО. Ім’я експосадовця САП не називає, проте обставини вказують саме на Олега Гладковського.

Читайте також
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Loading...
Load next