Разумков хоче подати правки до президентського закону про олігархів

Читать на русском
Спікер Ради Дмитро Разумков хоче внести правки до законопроекту Зеленського про деолігархізацію до другого читання. Правки стосуватимуться повноважень РНБО.
Дмитро Разумковфото ВРУ

Голова Верховної ради Дмитро Разумков має намір внести правки до законопроекту №5599 про деолігархізацію до другого читання.

Про це він сказав у ході брифінгу, повідомляють «Українські новини» у п'ятницю, 2 липня.

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

За словами Разумкова, правки будуть відносно зміни органу для визначення олігархів замість Ради національної безпеки і оборони (РНБО).

«Правки буду подавати (до законопроект про олігархів - ред.). Сподіваюся, вони будуть підтримані. (Буду подавати правки - ред.) щодо зміни органу, який повинен ухвалювати рішення про включення або виключення тих, чи інших осіб з так званого реєстру олігархів», - сказав спікер.

При цьому на даний момент законопроектом передбачено, що Рада національної безпеки і оборони визначає, хто саме потрапить до реєстру олігархів.

Крім цього, Разумков зазначив, що вважає неможливим застосування спецпроцедури до законопроекту про олігархів. За його словами, положення про застосування спецпроцедури приймалися виключно під законопроект про банки, і це було обумовлено з усіма фракціями.

Нагадаємо, 1 липня Рада схвалила у першому читанні закон президента Володимира Зеленського про боротьбу з олігархами. Документ підтримали 275 нардепів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: