ОНОВЛЕНО: Лукашенко доручив прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною

ОНОВЛЕНО: Лукашенко доручив прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною

Україна наразі не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі – речник МЗС

ОНОВЛЕНО: Лукашенко доручив прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною
Олександр Лукашенко
Фото: УНІАН

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив прикордонникам «повністю перекрити» кордон з Україною через нібито контрабанду зброї. Про це він сказав на урочистих зборах з нагоди Дня незалежності, передає державне агентство «БЕЛТА».

«Величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь. Тому я доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною», – заявив Лукашенко.


Доповнено. Речник Міністерства закордонних справ (МЗС) Олег Ніколенко заявив, що Україна не підтверджує закриття кордону з Білоруссю. Про це повідомляє «Українська правда».

«Українська сторона наразі не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі. Від такого кроку постраждав би, насамперед, білоруський народ», – розповів Ніколенко.

Він зазначив, що Україна відкидає закид Лукашенка про нібито постачання зброї з України. У МЗС наголошують, що ніколи не втручались у внутрішні справи Білорусі та не збираються цього робити у майбутньому.

У міністерстві зазначають, що позиціювання України як зовнішньої загрози вкладається в політику дезінформації, репресій і залякування білоруського населення.

«Жодні абсурдні звинувачення та залякування не зможуть відвернути білоруський народ від дружнього українського народу та України як держави, що поважає та захищає права людей», – вважають у МЗС.

26 травня Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. У відповідь Лукашенко заявив, що Білорусь не буде приймати літаки з України.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло