В Україні видаватимуть два види паспортів про вакцинацію від коронавірусу (ВІДЕО)

Коронавірус 02 Липня, 2021 909

Уряд затвердив впровадження COVID-сертифікатів в Україні. Цифрові документи будуть підтверджувати не лише факт вакцинації від коронавірусу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на 24 канал.

Документ розробляють з урахуванням міжнародних вимог затверджених Єврокомісією. Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, який напередодні й сам отримав другу дозу вакцини та відповідний документ про щеплення.

Сертифікати також матимуть інформацію про результати ПЛР-тестів, стан здоров’я та інформацію щодо вакцини, яка показується в міжнародному паперовому свідоцтві. Такий сертифікат матиме 2 види.

“Буде міжнародний вигляд і національний”, – пояснив Немчінов.

За його словами, з 1 липня розпочалось бета-тестування для людей, які отримали 2 дози вакцини. Зареєструватися можна за посиланням: https://team.diia.gov.ua.

“Після того, як проведуть оцінку системи, оскільки Дія не зберігає жодних даних, представники ЄС проведуть верифікацію й тоді ухвалять рішення про те, що може бути доступ до всіх країн Європейського Союзу”, – наголосив міністр.

До цього, проходять двосторонні перемовини щодо визнання з кожною окремою країною, не лише ЄС, про визнання наших міжнародних свідоцтв. А також можливості отримання електронного QR-коду про те, що людина отримала всі 2 дози вакцини, визнаних ВООЗ.

Наразі уряд працює над тим, щоб українців пускали зі щепленнями препаратами Sinovac та Covishield. Їх наразі не надто широко визнають у світі, особливо у Європі. Усе залежить від того, як вирішить країна.

Сам Немчінов наголосив, що 2 липня щепився вакциною від Sinovac і отримав спеціальне свідоцтво.

“У цьому випадку, на сайті МОЗ та МЗС є внутрішні умови кожної країни щодо переліку вакцин, які там використовуються. Усі препарати, якими імунізують в Україні – допущені ВООЗ”, – наголосив Немчінов.

Коментарі

Позначки: