Прикордонники не отримували від Білорусі офіційних повідомлень про «закриття кордону»

Прикордонники не отримували від Білорусі офіційних повідомлень про «закриття кордону»

Укрінформ
Державна прикордонна служба України не отримувала від білоруської сторони жодних офіційних повідомлень щодо змін в охороні кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДПСУ в контексті заяв Олександра Лукашенка, що він доручив прикордонним військам "повністю перекрити" кордон з Україною у зв'язку з тим, що з території нашої країни нібито "надходить величезна кількість зброї".

"Держприкордонслужба не отримувала жодного офіційного повідомлення від білоруської сторони на підтвердження заяви щодо «перекриття кордону» з Україною", - заявили у ДПСУ.

Читайте також: Лукашенко наказав перекрити кордон Білорусі з Україною

У прикордонному відомстві поінформували, що останнім часом прикордонні наряди, які несуть службу на «зеленій ділянці» кордону з Білоруссю та у пунктах пропуску, не спостерігають суттєвих змін в організації білоруською стороною охорони та пропуску через кордон.

На переконання Держприкордонслужби, у нинішній ситуації варто говорити не про збільшення спроб протиправної діяльності на українсько-білоруському кордоні, а навпаки.

"Від серпня минулого року українські прикордонники на кордоні з Білоруссю несуть службу у посиленому режимі - як на сухопутному, так і на річковому сегментах. Прикордонне відомство України також значно наростило можливості повітряного моніторингу кордону як пілотованою авіацією, так і безпілотниками”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У МЗС відповіли Лукашенку на закид про «постачання зброї» до Білорусі

Також зазначається, що Держприкордонслужба України та Держприкордонкомітет Білорусі періодично опрацьовують спільні аналізи загроз та спільні звіти, які підписуються в межах прикордонно-представницької роботи. “В останньому такому звіті (за підсумками минулого року) прикордонники Білорусі відмічали зменшення в 6,9 раза кількості виявленої зброї на кордоні з нашою країною”, - заявили у ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Олександр Лукашенко заявив 2 липня на урочистих зборах на честь Дня Незалежності Білорусі, що доручив прикордонним військам Білорусі повністю перекрити кордон з Україною.

Читайте також: Лукашенко заявив про «антитерористичну операцію» у Білорусі та претензії до Меркель

Водночас речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко сказав у коментарі Укрінформу, що у МЗС відкидають закид Лукашенка про нібито постачання зброї з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-