$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +8 Київ

Google подав позов проти київського забудовника. Вимагає анулювати свідоцтво на бренд

Google подав позов проти київського забудовника. Вимагає анулювати свідоцтво на бренд Google вимагає достроково анулювати свідоцтво на бренд забудовника Nest
Фото: EPA
Американська компанія Google звернулася до Господарського суду Києва з позовом до девелоперської компанії "Нерухомість столиці" і держпідприємства "Український інститут інтелектуальної власності". Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень.

Google вимагає достроково анулювати свідоцтво на бренд забудовника Nest. У Google є підрозділ, який має назву Nest, він виробляє пристрої для "розумного" будинку: термостати, детектори диму, "розумні" акустики і домофони.

"Позовні вимоги обґрунтовані тим, що знаки для товарів і послуг не використовуються відповідачем протягом останніх п'яти років та об'єктивною необхідністю позивача в отриманні на території України правової охорони знака для товарів і послуг Nest", – ідеться в позові.

Google попросив анулювати свідоцтво за категоріями 37-го класу: "установлення обладнання, систем безпеки" – сигналізації, відеоспостереження, кондиціонерів та систем вентиляції – і 42-го класу: "Розроблення ПЗ та комп'ютерної техніки, вебсайтів".

Компанія "Нерухомість столиці" – девелопер, заснований 1997 року. Вона побудувала три житлові комплекси і вісім бізнес-центрів. 2007 року компанія заснувала однойменний бренд Nest, його бенефіціар – Всеволод Трофименко, повідомило видання LIGA.net.