$39.60 €42.27
menu closed
menu open
weather +7 Київ

Шеф-редактор "Сьогодні" розповів, що недавно потрапив у таку саму історію, як нардеп Брагар

Шеф-редактор "Сьогодні" розповів, що недавно потрапив у таку саму історію, як нардеп Брагар Хрустальов: Мені тоді здалося, що це якась схема. Тільки сенсу її не зрозумів
Фото: Андрей Хрусталев / Facebook
Шеф-редактор "Сьогодні" Андрій Хрустальов повідомив, що півтора місяця тому з ним сталася історія, схожа на ту, у яку потрапив народний депутат від "Слуги народу" Євгеній Брагар. Про це журналіст написав 5 липня у Facebook.

"Півтора місяця тому мене зупинили в Бортничах якісь поліцейські на патрульній машині: жінка років 30 і мужик років 40–45, досить пухкий. Кажуть, у вас не горить задній номерний знак. А він був підсвічений. Мене здивувало, що вони поставили своє авто впритул, фари не вимкнули і тому розрізнити, чи підсвічений мій номер, було неможливо. І потім вони кажуть: "Ви точно п'яний. Зараз приїде драгер, потрібно почекати пів години", – повідомив Хрустальов.

За його словами, поліцейські попереджали його про позбавлення прав на 10 років і штраф у розмірі 17 тис. грн "із розстрілом і конфіскацією". І наполегливо повторювали, щоб він "подумав".

"Я не п'ю 10 років, коли що. І я їм так і кажу: "Я тверезий, друзі. Не пив ні кефіру, ні корвалолу. Нуль проміле, абсолютний нуль". Вони мене навіть не слухали. Їх моя відповідь узагалі не зацікавила. Це було дивно, тому що зазвичай поліцейські намагаються з'ясувати обставини. А ці відійшли вбік і перешіптуються", – написав Хрустальов.

Він зазначив, що почав шукати номер телефону довіри поліції.

"Не встиг я знайти номери, як вони підійшли і повторили знову все слово в слово, включно з "давайте... думайте". Відповідь їм: "Ок, я дзвоню на телефон довіри". І вони мені кажуть: "Можете їхати". І прям кидають мені права і техпаспорт у вікно. Мені тоді здалося, що це якась схема. Тільки сенсу її не зрозумів. Якесь шахрайство у стилі старого ДАІ. Підкручений драгер або вони думали, що я відмовлюся проходити огляд", – уточнив шеф-редактор.

Хрустальов додав, що збирався написати заступнику міністра внутрішніх справ Антонові Геращенку, проте не зробив цього.

"Поки писав, щось охолов. Подумав, та кому це цікаво? Тепер ось шкодую, що не написав", – заявив журналіст.

Контекст

"Новини.Live" повідомили, що Брагар, який перебував за кермом Toyota Camry, що не належить йому, зупинили в Києві 3 липня приблизно о 22.00. Нардеп розповів у Facebook, що причиною зупинки була лампочка підсвічування заднього номера, яка не працювала. "Патрульні не представилися та почали одразу хамити. Декілька разів із виключеною боді-камерою натякали на хабар. Після моєї категоричної відмови давати хабар мене звинуватили в тому, що я начебто знаходжусь у стані наркотичного сп'яніння", – розповів нардеп. Він також продемонстрував негативний результат незалежного тесту на наркотики.

Згодом у патрульній поліції повідомили про початок службової перевірки за фактами, які Брагар виклав у соцмережі.

Геращенко 5 липня заявив, що якщо перевірки підтвердять, що правоохоронці дійсно натякали на хабарі, "вони понесуть сувору відповідальність згідно із законом".