Тимановська продасть свою медаль на аукціоні, кошти підуть постраждалим від режиму спортсменам

Тимановська продасть свою медаль на аукціоні, кошти підуть постраждалим від режиму спортсменам

Електронний майданчик EBay заблокував лот через «великий трафік»

Тимановська продасть свою медаль на аукціоні, кошти підуть постраждалим від режиму спортсменам
фото REUTERS - STRINGER

Легкоатлетка Крістіна Тимановська, яка була змушена покинути Токіо і виїхати в Польщу через тиск з боку білоруських чиновників, виставила свою срібну медаль Європейських ігор 2019 року на аукціон. Як повідомляє в Facebook Білоруський фонд спортивної солідарності, виручені з онлайн-торгів кошти підуть на допомогу атлетам, які постраждали від «дій режиму Лукашенка», пише RFI.

Як вказано на сторінці фонду в Facebook, срібну медаль виставили на продаж на початку тижня. Однак електронний майданчик EBay заблокував лот через «великий трафік». Зараз сторінка торгів недоступна.

За даними Reuters, вартість медалі перевищила $5000. Deutsche Welle стверджує, що оцінка медалі на аукціоні напередодні досягла $11 000.

«Той старт був дуже важливим для мене, він проходив у рідних стінах. За мене прийшло вболівати багато людей, рідних і близьких», – йдеться в заяві Світлани Тимановської. Вона написала, що змогла виграти змагання, які проходили в 2019 році в Мінську, завдяки підтримці людей.

«Не дарма кажуть, що спорт – це те, що нас об'єднує!», – зазначила  Тимановська.

9 серпня агентство France-Presse опублікувала інтерв'ю зі Світланою Тимановською. У ньому спортсменка сказала, що, на її думку, Білорусь більше не є «безпечною» для своїх громадян, а повернуться вона хоче тільки у «вільну» Білорусь «без правителя» Олександра Лукашенка.

Про своє рішення не повертатися до Мінська вона не шкодує і розраховує на допомогу Польщі в продовженні своєї кар'єри. Стало відомо, що Польща видала спортсменці гуманітарну візу.

Світлана Тимановська – не єдина спортсменка з Білорусі, яка відмовилася приїжджати до Мінська через дії режиму Лукашенка. Не повертатися в Білорусь вирішила також Яна Максимова, яка виступає в багатоборстві. Зараз вона перебував у Німеччині. Легкоатлетка, коментуючи своє рішення, сказала, що в Білорусі зараз можна «втратити не тільки свободу, а й життя».

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло