Ізраїль посилює карантин, тестуватиме дітей із 3 років

Ізраїль посилює карантин, тестуватиме дітей із 3 років

Укрінформ
Міністерський кабінет з питань боротьби з коронавірусом Ізраїлю затвердив нові обмеження, покликані стримати поширення штаму «Дельта».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Newsru.co.il.

Як зазначається, обмеження «зеленого стандарту» будуть поширені на нові галузі, включаючи басейни, спортзали, кінотеатри і великі торгові центри.

Так званий «зелений стандарт» є дозволом на відвідування здоровими і вакцинованими людьми певних місць і будівель.

Зауважується, що від його дотримання звільнені тільки діти віком до 3 років.

Діти з 3 до 12 років повинні будуть пред'явити на вході негативний результат тесту, який можна буде зробити безкоштовно. Діти від 12 років і старше, які не мають поважних причин не робити щеплення, повинні будуть платити за експрес-тест.

Це правило набере чинності з 18 серпня.

На засіданні кабінету було ухвалено рішення про повернення до «фіолетового стандарту» в торгових і комерційних центрах, заповнюваність яких буде обчислюватися за формулою: одна людина - на 7 квадратних метрів.

Це правило не поширюється на магазини площею менш як 100 квадратних метрів.

Серед основних принципів «фіолетового стандарту» - вимірювання температури на вході в будівлю підприємства, обмеження кількості осіб в приміщеннях, робота постійними змінами та інше.

«Фіолетовий стандарт» почне діяти 16 серпня.

Також запроваджуються обмеження на проведення масових заходів. У приміщеннях при відсутності сидячих місць можуть перебувати до 1000 осіб. На вулиці - до 5000 осіб.

У залах, де у кожного глядача є заброньоване для нього місце, немає обмежень, але захід повинен проводитися згідно з «зеленим стандартом».

У приватних будинках, а також місцях, на які не поширюється дія «зеленого стандарту», можуть перебувати до 50 осіб в приміщенні і до 100 осіб - на вулиці. Обмеження набере чинності 18 серпня.

Читайте також: У світі зафіксували понад 205,5 мільйона випадків COVID-19

На засіданні був схвалений план відновлення роботи навчальних закладів після закінчення канікул. Цей план днем раніше був схвалений главою уряду Нафталі Беннетом.

Згідно з планом, якщо в кінці серпня не буде оголошений локдаун, то, відповідно до схваленого головою уряду планом, заняття у всіх навчальних закладах розпочнуться 1 вересня. При цьому будуть використовуватися кілька так званих «ступенів захисту», вони передбачають проведення серологічних тестів, а також експрес-тестів, які повинні будуть робити батьки своїм дітям за 48 годин до початку навчального року, дотримання загальних санітарних правил, а також проведення вибіркових перевірок в «червоних» і «помаранчевих» містах.

В «червоних» і «помаранчевих» містах в паралелях 5 і 6 класів кожні два класи будуть розділені на три класи.

У класах, де буде виявлено випадок зараження, протягом тижня школярі будуть проходити тести на коронавірус. Ця модель зараз відпрацьовується в релігійних навчальних закладах, в яких навчальний рік відкрився 9 серпня.

Коронавірус був виявлений у 918 237 ізраїльтян, 6 587 з них померли. Відносна смертність: 706 на 1 млн. (77-е місце у світі).

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-