Білий дім закликав ОПЕК збільшити видобуток нафти на тлі зростання цін на бензин

Білий дім закликав ОПЕК збільшити видобуток нафти на тлі зростання цін на бензин

Президент Байден стурбований тим, що підвищення ціни на бензин вдарить по сімейному бюджету громадян

Білий дім закликав ОПЕК збільшити видобуток нафти на тлі зростання цін на бензин
фото www.flickr.com/photos/steverhode/3082529242/

Білий дім закликав ОПЕК і її союзників збільшити видобуток нафти для протистояння зростаючим цінам на бензин на тлі побоювань, що зростання інфляції може підірвати відновлення економіки. Як повідомляє CNBC, цього тижня офіційні представники адміністрації президента США Джо Байдена розмовляли з представниками фактичного лідера ОПЕК Саудівської Аравії, а також з представниками Об'єднаних Арабських Еміратів та інших членів організації.

Білий дім заявив, що липнева угода групи про збільшення видобутку на 400 000 барелів на добу (б/д)на щомісячній основі, починаючи з серпня і до 2022 року, «просто недостатньо» в «критичний момент глобального відновлення». 

«Ми обговорюємо з членами ОПЕК + важливість конкурентних ринків при встановленні цін, – сказав радник з національної безпеки Джейк Салліван. – Конкурентоспроможні енергетичні ринки забезпечать надійні та стабільні поставки енергії, і ОПЕК + повинна робити більше для підтримки відновлення».

Цього року ціни на бензин у США зросли через відновлення попиту на нафтопродукти. За даними Американської автомобільної асоціації (AAA), середній показник по країні за галон газу становить $3,186 у порівнянні з $3,143 долара місяцем раніше. За останній рік ціни зросли трохи більше ніж на $1. У травні середній показник по країні вперше з 2014 року перевищив позначку в $3.

«Президент визнає, що ціни на бензин можуть серйозно позначитися на сімейному бюджеті, – сказав високопоставлений чиновник Білого дому. – Він хотів би, щоб його адміністрація використала всі наявні в неї інструменти для зниження цих цін».

Адміністрація Байдена також закликала Федеральну торгову комісію (FTC)«контролювати ринок бензину в США» і «боротися з будь-якими незаконними діями, які можуть сприяти зростанню цін для споживачів на заправних станціях».

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло