97-річна Лілі Еберт - пенсіонерка, колишній в'язень одного з найстрашніших нацистських таборів смерті Аушвіцу. І - зірка однієї з найпопулярніших соціальних мереж світу, TikTok, з більш ніж мільйоном передплатників.

Про це розповіло видання Deutsche Welle.

Еберт вирішила записувати короткі відео з відповідями на різні питання про своє перебування в таборі смерті після того, як перехворіла на коронавірус, а через пандемію більше не могла розповідати про це на зустрічах з іншими людьми.

"Раніше я не знала, що таке TikTok. Слово таке чула, але не знала, про що мова", - посміхаючись, розповідає Еберт.

За її власними словами, після хвороби вціліла в'язень Аушвіца зрозуміла: потрібно встигнути якомога більше розповісти світу про те, що таке нацизм. Інакше скоро буде нікому це зробити. На допомогу їй прийшов правнук Дов Еберт, який і запропонував робити короткі відео в TikTok, де сама Лілі відповідала б на питання про табір, нацизм та інші теми. За короткий час жалісливі історії набрали величезну популярність, а число підписників перевалило за мільйон. Сам Дов вважає - вони роблять дуже важливу справу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Лілі Еберт відповідає на питання. Фото: скріншот

"Це неймовірно, скільки людей цікавляться цією темою ... переживають і запитують. Іноді дуже сумно чути про те, що сталося з нею і її сім'єю, але це дуже важливо... ми живемо в той час, коли ще можна почути розповіді від тих, хто його пережив" - розповів він.

"Коли ті, хто вижив, помруть, вони підуть назавжди. Більше не буде, у кого запитати. Ніхто не розповість про те, що сталося" - говорить Лілі.

Після свого успіху Дов і Лілі навіть написали книгу зі спогадами про те, що відбувалося з Лілі в таборі та сподіваються, що тепер її історію дізнаються ще більше людей.

Лілі Еберт написала книгу про Аушвіц. Фото: скріншот

“Я пообіцяла собі, що якщо я виживу, я розповім про це всьому світі. Щоб світ знав, що може трапитися" - сказала Еберт.

Нагадаємо, що раніше популярна співачка Оля Полякова поділилася в TikTok знімками 9-річної дочки. А Наталя Могилевська показала свій вигляд 11 років тому.