Мешканець Волині намагався переслати за кордон насіння канабісу на ₴3 млн.

Мешканець Волинської області намагався вислати за кордон із України 18 тисяч насінин сортового канабісу на 3 млн грн

Незаконну спробу заблокували київські митники. Волинянин намагався переслати наркотики поштою. Це перші спроби вислати насіння сортової коноплі з України за кордон.

Мешканець Волині намагався переслати чер…

Фото: Державна митна служба

Зазвичай їх намагаються переслати на територію країни. Зокрема, українець відправив 15 міжнародних поштових відправлень до США, Казахстану та РФ, повідомляє Depo.ua з посиланням на Державну митну службу України.

За документами, чоловік надсилав за кордон лише перехідники. Пластикові перехідники до аудіо- та відеотехніки дійсно були у цих посилках, однак містили зовсім не властиве їм начиння.

В кожному перехіднику митники виявили поліетиленовий пакуночок з насінням коноплі з нанесеним маркуванням “WW”, “Mazar”, “Tutan khamon”, “Amnesia”, “Extreme”, “Brooklyn”, “Adrenaline”, “Ultimate”, “Kush”, “Moby Dick”, “Blu cheese”. Їх нарахувалось близько сотні.

Найбільша частина з цієї партії пересилалася до штату Каліфорнія в США – 4969 насінин.

У складі всього насіння було виявлено тетрагідроканнабінол, який віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких в Україні заборонено. Відповідно до фахової оцінки, вартість насіння становить 3 млн грн.

Стосовно волинянина Київська митниця склала 15 протоколів про порушення митних правил за статтями 473 та 483 Митного кодексу України. Насіння вилучили.

You may also like...