Керівника Зернової держкорпорації затримали при спробі втечі з України

Сьогодні вранці, 13 серпня, в аеропорту “Жуляни”, оперативники з нацполіції затримали посадовця Департаменту стратегічних розслідувань. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Правоохоронці зазначили, що у такий спосіб посадовець намагався уникнути відповідальності. Крім того, разом із ним затримали і його спільника.

Нагадаємо, що з листопада 2020 року корпорацію очолює колишній депутат від Блоку Юлії Тимошенко Андрій Власенко.

Затримання корупціонера-втікача прокоментував член Аграрного комітету, нардеп Дмитро Соломчук:

Коментар: “Юлія Тимошенко тепер може пишатися своїм фахівцем Андрієм Власенком, який був затриманим Нацполіцією під час спроби покинути країну.

Колишній депутат БЮТ очолив ДПЗКУ за протекції Юлії Тимошенко і, за даними правоохоронців, міг “принести у політичну сім’ю” близько $57 млн. Очільнику ДПЗКУ напередодні було повідомлено про підозру.

Щоправда, Юлія Тимошенко не коментує подію, а час заявити, що гордиться своїм підопічним“, – розповідає політик

Читайте також: В Україні запустили систему, яка змусить фінустанови встановлювати джерела статків політиків

У Нацполіції повідомили, що чиновники вчинили розтрату майна корпорації шляхом здійснення експортних операцій зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти за заниженою вартістю і без попередньої оплати.

Крім того, вони уклали договори страхування, в яких штучно завищили страховий тариф від загальної страхової суми.

Наразі, слідчі повідомили про підозру керівникові корпорації та власникові кількох товариств за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Зараз з ними проводяться слідчі дії. Також, готуються клопотання в суд для обрання обом підозрюваним запобіжних заходів.

Джерело