Президент України Володимир Зеленський вніс зміни в президентський указ від 17 жовтня 2019 № 758 «Питання Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим». Серед внесених змін – збільшення штатної чисельності співробітників представництва.

Документ опублікований на сайті глави держави.

Так, згідно зі змінами, граничну чисельність працівників представництва, затвердженої раніше в кількості 35 штатних одиниць, запропоновано замінити цифрою «45».

«Визнати за доцільне тимчасове розміщення Представництва президента України в Автономній Республіці Крим для забезпечення оперативної взаємодії з центральними органами виконавчої влади, консультативними, дорадчими та іншими допоміжними органами та службами, утвореними Президентом України, в Києві, а одного із заступників Постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим і окремих працівників представництва – в місті Херсоні», – сказано в документі.

Доповнено також один із пунктів цього указу обов’язками представництва, пов’язаними з діяльністю «Кримської платформи»: «розробка стратегічних програмних документів із питань деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території, відновлення порушених у результаті окупації прав і свобод людини та громадянина, надання експертної, консультаційної, інформаційної та іншої підтримки реалізації проєктів і заходів у рамках діяльності «Кримської платформи», а також вироблення пропозицій щодо концепції перехідного правосуддя, проведення нарад і консультацій із відповідних питань».

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року Постійне представництво президента України в Криму почало функціонувати в Херсоні, а також Прокуратура АРК і Севастополя, яка зараз базується в Києві, Головне Нацполіції України в АРК в Одесі та кримський голова СБУ.