fbpx
Сьогодні
Фото, відео 11:25 14 Сер 2021

Український колючий дріт прибув до Литви: ним посилять кордон від мігрантів

English version here

13 серпня, гуманітарний вантаж, направлений Україною для безпекових потреб Литовської республіки, дістався місця призначення.

Про це повідомляє ДСНС.

На литовському кордоні вантажівки та співробітників ДСНС, які їх супроводжували, зустрів Посол України у Литві Володимир Яценківський. 14 серпня вантаж розмитнили та вивантажили.

Гуманітарний вантаж для Литви

Гуманітарний вантаж для Литви

Як відомо, більше 38 тонн гуманітарного вантажу відправилися 12 серпня із України до Литви. Це – перший етап допомоги з трьох запланоаних, яку Україна направляє відповідно до Указу Президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету Міністрів.

Допомога сприятиме посиленню охорони кордонів Литви від нелегальних мігрантів.

Гуманітарний вантаж для Литви

Гуманітарний вантаж для Литви

Вантаж супроводжує група співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які мають передати його представникам Служби охорони державного кордону при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки.

Довідка

З початку року на литовсько-білоруському кордоні затримано 3 545 нелегалів. Це майже в 44 рази більше, ніж за весь 2020 рік.

У кінці травня невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна служила бар'єром на шляху перекидання нелегальних мігрантів в сусідню державу, проте з урахуванням політичного тиску Заходу Мінськ може задуматися, чи варто продовжувати це робити.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: