«Голос шаріату». Таліби заявили, що захопили найбільшу радіостанцію міста Кандагар

«Голос шаріату». Таліби заявили, що захопили найбільшу радіостанцію міста Кандагар

14 Серпня 2021
1770

«Голос шаріату». Таліби заявили, що захопили найбільшу радіостанцію міста Кандагар

1770
Тепер станція транслюватиме новини, політичний аналіз та витяги з Корану.
«Голос шаріату». Таліби заявили, що захопили найбільшу радіостанцію міста Кандагар
«Голос шаріату». Таліби заявили, що захопили найбільшу радіостанцію міста Кандагар

Бойовики терористичного руху «Талібан» захопили головну радіостанцію в місті Кандагар, який вони взяли під контроль цього тижня внаслідок масштабного військового наступу. Про це пише Associated Press.

Видання стверджує, що таліби опублікували відеозапис, на якому повстанець оголошує про захоплення головної радіостанції Кандагара. Її буде перейменовано в «Голос шаріату», і вона транслюватиме новини та витяги з Корану, зазначає він на записі. Музику, імовірно, заборонять.

Бойовик під час відеозвернення заявив, що всі співробітники радіостанції присутні на робочих місцях, проте не уточнив, про яких саме співробітників йдеться і що сталось з попередніми працівниками. Невідомий на відеозаписі також привітав жителів Кандагару з тим, що місто перейшов під контроль талібів.

«Талібан» протягом багатьох років використовував мобільні радіостанції, але не керував станцією всередині великого міста з того часу, як вони керували країною в 1996-2001 роках. 

Тоді вони також керували станцією під назвою «Голос шаріату» з Кандагара, місця народження бойовиків, пише АР.

Нагадаємо, що в Афганістані триває протистояння між Талібаном та офіційним урядом за контроль над владою. Цей конфлікт почався після виведення американцями своїх військ. 

Від початку 2021 року в Афганістані вбили, поранили або викрали щонайменше 30 журналістів.

2 березня 2021 року на сході Афганістану у місті Джалалабад під час стрілянини загинули три працівниці телебачення Enikass TV. В Афганістані спостерігається хвиля вбивств журналістів, громадських активістів та посадовців. Це відбувається на протистояння між афганським урядом та екстремістським угрупованням «Талібан» у Катарі.

9 червня 2021 року в Афганістані під час протистояння між працівниками Сил безпеки і екстремістським угрупованням «Талібан» загинув журналіст Хафизулла Хакпараст

27 липня речник МВС Афганістану Мірваїс Станекзай заявив, що вони заарештували чотирьох журналістів у південній провінції Кандагар за «пропаганду на користь тероризму».

6 серпня у Кабулі «Талібан» вбив главу інформаційного центру уряду Афганістану Давакхана Мінапала.

Представники афганських ЗМІ вже звернулись до президента США Джо Байдена та лідерів Конгресу із закликом надати спеціальні імміграційні візи афганським журналістам.

9 серпня У Кабулі вбили керівника місцевої радіостанції Paktia Ghag та співробітника правозахисної групи NAI Тоофана Омара, а на сході провінції Гільменд викрали журналіста каналу Gharghasht TV Нематуллу Хемата.

Фото: американці евакуюють людей з Кабулу / ілюстративне фото / скриншот з відео АР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1770
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду