Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Сутички на Банковій: поліція порушила кримінальне провадження

Поліція порушила кримінальне провадження через нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції під час сутичок під Офісом президента 14 серпня. Там постраждали 8 правоохоронців, а також цивільні.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«За фактом завдавання тілесних ушкоджень співробітникам поліції розпочали кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнені до відповідальності, встановленої законом», — написав він.

Відповідно до Кримінального кодексу, умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням службових обов'язків карається позбавленням волі до 5 років.

Зазначимо, у поліції про затриманих на акції поки не повідомляли.

Монастирський також зазначив, що активістів були готові пропустити на територію ОП, але після поверхової перевірки. Однак мітингувальники відмовилися проходити її та спробували прорвати кордон поліції.

«Будь-які насильницькі дії, як щодо інших учасників мирного зібрання, так і щодо правоохоронців, не залишаться безкарними!» — сказав міністр.

Що сталося?

Представники націоналістичних сил, зокрема «Нацкорпусу», 14 серпня проводять акцію протесту в Києві. Колона людей підійшла до Офісу президента, але її не пропустили правоохоронці. Розпочалися сутички.

Нам у коментарі очільник Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що  7 поліцейських постраждали від газу (опіки очей), а один нацгвардієць отримав поріз руки.

Про те, чого вимагали націоналісти й чим усе закінчилося, читайте тут.