$39.60 €42.44
menu closed
menu open
weather +12 Київ

Представники "Національного корпусу" мітингували під будинком, де жив Зеленський. Акцію завершили

Представники "Національного корпусу" мітингували під будинком, де жив Зеленський. Акцію завершили Акцію "Національний корпус" завершив
Фото: nationalcorps.org
Представники "Національного корпусу" після акцій на Банковій попрямували до будинку в Києві, де раніше проживав президент України Володимир Зеленський. Про це проінформувала пресслужба "Нацкорпусу".

"Ветерани закликали президента припинити репресії проти тих, хто захищав країну на фронті та відмовитися від капітуляційних домовленостей з ворогом щодо окупованих територій та подачі води в Крим", – ідеться у повідомленні.

"Українська правда" зазначила, що під будинком у присутності співробітників правоохоронних органів протестувальники палили фаєри. Руху на вулиці не перекривали, крім в'їзду в будинок, зазначило видання.

Як повідомило агентство "Інтерфакс-Україна", після цього акцію завершили. Мітингувальники вирушили в бік станції метро "Арсенальна". Водночас біля Маріїнського парку і досі чергують поліцейські та медичні патрулі.

Інформації про затримання немає, азначило агентство.

Контекст

Представники партії "Національний корпус" і кількох громадських організацій 14 серпня прийшли на акцію протесту в Києві, під час якої колона людей підійшла до Офісу президента України. Між протестувальниками та поліцейськими сталися сутички, в поліції заявили про провокації з боку мітингувальників.

Травми дістали семеро поліцейських і один нацгвардієць. Також відомо щонайменше про одного постраждалого серед протестувальників. У поліції повідомляли, що таких кілька.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного завдання тілесних ушкоджень правоохоронцям.

"Нацкорпус" анонсував акцію під ОП із гаслами "Зупинити репресії проти патріотів і зупинити здачу українських інтересів" після того, як представників "Нацкорпусу" в Харкові обшукали.

Служба безпеки України проводила слідчі дії у членів "Національного корпусу" в Харківській області 5 серпня. Видання "Deтектив.info" повідомило про серію обшуків і затримання сімох членів "Нацкорпусу". Їх підозрюють у створенні та участі в організованому злочинному угрупованні, яке спеціалізується на рекеті.

6 серпня СБУ оприлюднила докази діяльності угруповання в Харківській області – аудіо- та відеоматеріали. Шевченківський районний суд Києва 7 серпня вирішив заарештувати на два місяці сімох представників "Нацкорпусу", які фігурують у цьому провадженні.