Зміна клімату на планеті: липень 2021 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень

Зміна клімату на планеті: липень 2021 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень
Вчені зафіксували, що липень 2021 року став найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію досліджень від 1880 року.

Липень цього року став найтеплішим місяцем на Землі за всю історію спостережень з 1880 року. Таке явище є тривожним дзвінком, який сигналізує про безповоротні зміни клімату, повідомили у Національному управлінні океанічних і атмосферних досліджень США.

Липень, як правило, є найтеплішим у світі місяцем у році, але липень 2021 року перевершив себе як найспекотніший липень за всю історію спостережень, - йдеться у повідомленні.

Середня температура повітря в липні цього року становила понад 16,7°C, що на 0,93°C вище, аніж середнього значення за все XX століття. Також температура липня у 2021 році на 0,01°C вища по передній рекордний показник у 2016 році.

Цей новий рекорд показує тривожний і руйнівний шлях, який зміна клімату створює для всього світу, - наголошують в національному управлінні.

Крім того, на всіх континентах у липні зафіксували різні температурні рекорди, яких раніше там не було. Зокрема, підвищення температури на планеті гарантує, що людству в найближчі десятиліття доведеться зіткнутися з більш інтенсивними періодами аномальної спеки.

Такого висновку дійшли у Вищій технічній школі Цюриха. Головна думка полягає в тому, що в наступні десятиліття нам потрібно підготуватися до більш рекордних піків спеки, які набагато перевершать попередні температурні рекорди, — заявив учасник дослідження Ерік Фішер.

Читайте також
Через аномальну спеку у Києві побили новий температурний рекорд (відео) Через аномальну спеку у Києві побили новий температурний рекорд (відео)
Вже кілька днів триває екстремальна спека в Києві. Температура повітря сягає понад +30°С.
Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла
Погода в Україні до кінця червня і на початку липня буде мінливою - з перепадом температури повітря в 10 градусів у низці регіонів, однак грозові дощі випадатимуть не часто.
Loading...
Load next