США повітрям екстрено евакуюють посольство з Кабула

Читать на русском
Таліби наразі утримують всі прикордонні переходи Афганістану, залишаючи аеропорт Кабула єдиним шляхом втечі з країни.
Reuters

У столиці Афганістану Кабулі триває оперативна евакуація, мета якої – вивести повітрям усіх співробітників посольства США до ранку вівторка, якщо не раніше.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що американське посольство очікує, що евакуація проводитиметься цілодобово. Раніше джерела повідомили виданню, що гелікоптери безперервно перевозять персонал із посольства до аеропорту.

У Кабулі царює паніка і величезні черги: підсумки подій афганської ночіМинулої ночі пали афганські провінції Вардак (Майдан Шахр пав вранці, 15 серпня), Лагман, Нандахар, Хост, Баміан і Дайкунді.

Згідно з поточним планом, спочатку має відбутися евакуація персоналу посольства, а потім американських громадян, потім - власників спеціальних імміграційних віз. Також швидко розпускають допоміжний персонал посольства США, набраний із місцевих.

Відтак у посольстві має залишитися лише кілька працівників – так звана опорна, базова команда.

При цьому, «Талібан» наразі утримує всі прикордонні переходи Афганістану, залишаючи аеропорт Кабула єдиним шляхом втечі з країни.

Згідно з останньою інформацією, бойовики «Талібану» вступають до афганської столиці Кабула з усіх напрямків: це місто залишається останньою територією, підконтрольною офіційному уряду країни. Проте «Талібан» заявив, що не планує захоплювати столицю Афганістану силою. Талібів уже видно в деяких передмістях Кабула.

Україна готує шляхи евакуації своїх громадян з АфганістануМЗС України працює над організацією евакуації громадян з Афганістану. Поки запитів про допомогу ще не надходило.

Нагадаємо, що ВПС США завдали авіаудар по талібам в районі аеропорту Кандагара.

Також, «Слово і діло» повідомляли про підсумки подій минулої ночі в Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: