Кількість загиблих від повені на півночі Туреччині зросла до 64 осіб

Кількість загиблих від повені на півночі Туреччині зросла до 64 осіб

Укрінформ
Кількість жертв у результаті паводків та сходження селів, які були спричинені опадами у Чорноморському регіоні Туреччини, зросла до 64 осіб.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Через повінь 64 наших громадян: 54 у провінції Кастамону, 9 у Синопі, 1 у Бартині, загинули. У лікарнях перебуває 8 громадян», - йдеться у звіті Управління із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD).

Пошуково-рятувальні роботи тривають. У трьох вказаних провінціях влада залучила загалом понад 8,5 тисяч рятувальників, 21 вертоліт, 1106 службових машин, 820 одиниць будівельної техніки, 41 човен, 72 машини швидкої, 79 мотопомп, БПЛА та службових собак. У трьох провінціях розгорнуто польові кухні на 8 тисяч людей.

Читайте також: У Туреччині потрапив у ДТП пасажирський автобус: 29 постраждалих

У трьох провінціях станом на вечір сьогодні було евакуйовано 2378 громадян, частина з яких залишається у рідних, інших розміщено у гуртожитках.

Тривають роботи з відновлення електропостачання у населені пункти. У Кастамону без електрики лишаються 4 села та 55 сіл у провінції Синоп. У різних районах цих провінцій встановлено 116 генераторів. У провінції Бартин електропостачання всіх населених пунктів відновлено.

Читайте також: Туреччина після пожеж потерпає від повені

У всіх провінціях тривають роботи з розчищення та відновлення доріг.

Як відомо, раніше Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття турецькому колезі Реджепу Тайїпу Ердогану у зв’язку із загибеллю людей та значними руйнуваннями внаслідок повеней.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-