Зараз спостерігається не тільки кількісне збільшення складу жінок у війську, а й значне розширення спектру військових посад та спеціальностей, які обіймають українки. Одна з них — санінструктор роти сержант медичної служби Юлія Левченко.

Її послужний список розпочався у 2016 році, коли після закінчення Лохвицького медучилища вона прийшла працювати на цивільну посаду до об’єднаного навчально-тренувального центру військ зв'язку, передає портал "Аrmyinform".

Юлія Левченко, фото "Аrmyinform"
Юлія Левченко, фото "Аrmyinform"

"Сестринську справу опанувала доволі швидко: цьому сприяла не тільки достатня базова підготовка, а й допомога досвідчених колег, дружний та доброзичливий колектив. Можливість самовдосконалення та реалізації професійного потенціалу підтвердили моє бажання одягнути військовий однострій. Тому вже за кілька місяців роботи я остаточно зробила свій вибір на користь армійської служби", - згадує Юля.

Таким чином дівчина обрала не тільки професію, а і свою долю. Всі вимоги та труднощі армійського життя вона долала нарівні з усіма військовослужбовцями підрозділу. Лише одна риса відрізняла Юлію від бойових побратимів — за будь-яких умов дівчина завжди усміхається й жартує.

Командування навчального центру зазначає, що Юля - неперевершений симбіоз тендітної жіночості та залізної вимогливості, внутрішньої гармонії та уміння взяти на себе відповідальність. У 2020 році дівчина за особистим бажанням пройшла бойовий вишкіл у районі ООС, і це стало ще одним етапом її становлення як воїна. Там вона зрозуміла, що хоче стати офіцеркою.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Юлія Левченко, фото "Аrmyinform"
Юлія Левченко, фото "Аrmyinform"

"Це сталось не раптово, а зі свідомим розумінням того, що у війську можливо реалізувати свій потенціал, досягти чогось значущого, повести своїм прикладом тих дівчат, хто ще має сумніви щодо того, чи зможуть вони пройти через складні випробування. Саме тому я обрала для себе факультет підготовки спеціалістів ракетно-артилерійського озброєння Одеської військової академії і в нинішньому році успішно склала вступні іспити", - зазначила вона.

Нагадаємо, що молодой воїн вступив до лав ЗСУ, щоб не поступитися ворогові навіть метра рідної землі: "Не відступимо!"

Як повідомляв Знай.uа, зволонтерів розстріляли бойовики за допомогу військовим: серцем вболівали за Україну

Також портал Знай.uа писав, що 15 000 у ЗСУ замість 30 000: Зеленському запропонували скоротити осінній призов в армію, чого хочуть українці