Текстом чи голосом: як розвиватимуться застосунки

Текстом чи голосом: як розвиватимуться застосунки

Та навіщо нам мета-аппи

Текстом чи голосом: як розвиватимуться застосунки
Фото: depositphotos

Світ дуже змінився за останній рік. Пандемія внесла свої корективи в процес діджиталізації. Через COVID-19 реальність перевернулася «догори дриґом»: віртуальне спілкування через застосунки та робота з дому стали повсякденністю. Які тенденції цифрової сфери чекають на нас найближчим часом, розповів Mind старший директор Viber у регіоні EMENA Атанас Райков.

Спілкування нового формату

Нова реальність насамперед змінила засоби спілкування. За лічені тижні те, що було лише «одним із варіантів» – стало необхідністю. Ми змушені були замінити особисті зустрічі на відеодзвінки, та й взагалі спілкування в мережі набуло абсолютно нового значення: ми працювали, зустрічалися з друзями та навіть ходили на побачення за допомогою інтернету. Компаніям усіх сфер довелося швидко трансформуватись, щоб задовольнити вимоги нової реальності.

Минулий рік став лише початком великих змін. Усі прогнози та плани, що були зроблені раніше, більше не мали значення.

Діджиталізація повільно прогресувала протягом десятиліть, а минулого року всі були змушені прискоритись. Усе мало стати цифровим – освіта, медицина, покупки, розваги тощо. У своєму дослідженні компанія McKinsey зазначає, що необхідність діджиталізації була настільки великою, що компанії переходили на цифрові рішення та оновлювали їх у 20–25 разів швидше, ніж очікувалося.

Разом зі значним розвитком цифрових послуг з’явилися й нові виклики. Виявилося, що значна частина населення ще не має достатнього вільного доступу до інтернету та гаджетів.

Всупереч розповсюдженій думці, цей так званий цифровий розрив існує не лише в бідних країнах, але майже у всьому світі. Близько трьох мільярдів жителів планети не мають необхідних засобів зв’язку або знань для користування гаджетами.

Пандемія створила виклик для технічних компаній: людство має подолати цифровий розрив.

Розв'язання подібних проблем є важливою частиною переходу в цифрове майбутнє. Технологічні корпорації, хоча й зробили значний прорив, вирішують ці питання й досі.

Тенденції розвитку застосунків

Новий формат життя породив зміни в поведінці користувачів та в їхніх очікуваннях від мобільних застосунків: нові застосунки мають допомагати жити в «новій реальності».

Можна виділити три основні тенденції цифрової сфери, які формуватимуть мобільні застосунки наступними роками:

1. Мета-апп: прагнення універсальності

У діджиталізованому світі моноцільові застосунки вже не відповідатимуть потребам користувачів. Так звані мета-аппи розв'язували б цю проблему. Інакше кажучи, нові застосунки стануть універсальними платформами з різноманітним функціоналом. Вони збиратимуть в одному місці послуги різних компаній і постачальників для зручності користувачів. Люди знайдуть все в одному місці, і це будуть:

  • засоби ідентифікації;
  • інструменти створення контенту;
  • обмін повідомленнями;
  • новини та інформація;
  • інструменти для платежів тощо.

Основа мета-апп – універсальний, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, яким просто користуватися. Однією з найважливіших галузей, яка пришвидшить розвиток таких застосунків, стане сфера фінансових технологій.

Фінтех-галузь підтримуватиме платежі та супутні інструменти, об’єми яких вже збільшилися у 2020–2021 роках зі зростанням електронної комерції. На щастя, фінтех-революція вже відбувається. Понад мільярд людей у всьому світі користуються мобільними платежами, а до 2024 року ємність ринку мобільних платежів перетне позначку в $3,08 трлн.

2. Самовираження та творчість

Друга тенденція – підтримка самовираження та творчості. Пандемія стала рушійною силою для розвитку цифрового простору у цьому напрямку.

Під час локдауну людям бракувало самовираження та спілкування, тож стався вибух творчої реалізації. Такі технології, як AR (доповнена реальність) та VR (віртуальна реальність) вже змінили спосіб створення контенту й матимуть ще більший вплив на нього в майбутньому.



Сьогодні такі компанії, як Snapchat та TikTok, надають мільйонам користувачів інструменти, які раніше були доступні лише професіоналам – дизайнерам, 3Д-художникам. Ця тенденція розвиватиметься й надалі, адже кожен бажає творити і виражати себе, і для цього вже є купа можливостей.

Не обійшлися без зворотного боку медалі. Візьмемо «дипфейк»: надзвичайно цікава технологія, яка за певних умов може ставати інструментом, що лякає. Це механізм, який реалістично замінює обличчя людини лицем іншої на відео чи зображенні. Зрозуміло, що такі застосунки в руках зловмисників можуть становити серйозну загрозу.

3. Безпека, конфіденційність та прозорість даних

Зі стрімким розвитком застосунків безпека в мережі стала ще важливішою, хоча здавалося б, куди більше. Сучасні технології багатофункціональні, вони проникають в усі сфери нашого життя, ми ділимося надзвичайною кількістю даних про себе. Ми постійно завантажуємо фотографії та відео в соцмережі, ділимося геолокацією, зберігаємо дані своєї кредитної картки та робимо багато іншого. Це змушує приділяти особливу увагу конфіденційності та прозорості даних, адже всі ці дані можуть стати ціллю для шахраїв.

Звісно, найкращий і найбезпечніший спосіб захистити дані – це взагалі не ділитися ними та не зберігати їх. Але люди хочуть, щоб застосунки були зручнішими і функціональнішими, а висока функціональність часто неможлива без збереження та використання персональної інформації.

Розвиток діджиталізації вимагатиме від компаній дотримання ще суворіших політик збору та зберігання даних. І було б чудово, щоб самі користувачі знали, яку саме персональну інформацію збирають корпорації, і навіщо вона їм.

Щоденне вебспілкування – це та сфера, де ми повинні почуватись у безпеці. У месенджерах це завдання вирішує наскрізне шифрування – технологія, за якої всі повідомлення кодуються та доступні лише відправнику й адресату. Завдяки наскрізному шифруванню усе, чим ми ділимося, залишається виключно конфіденційним.

Говорячи про інтернет-безпеку, не можна не згадати про блокчейн. Ця технологія є важливим інструментом для забезпечення конфіденційності важливих даних. Блокчейн може стати «пігулкою безпеки» для довгострокового зберігання документів чи контрактів.

Що далі та які перспективи

За часи пандемії мобільні застосунки закріпили свої позиції в повсякденному житті людей та бізнесу. Щодня майже 58% українців використовують смартфони та 71% з них виходить у мережу завдяки застосункам. Ба більше, кожного місяця близько 55% користувачів смартфонів здійснюють онлайн-замовлення товарів і послуг. Зокрема, за допомогою застосунків завзятіше, ніж із персональних комп'ютерів читають книжки, журнали і дайджести. І це зрозуміло, адже серфити в мережі з телефону дуже зручно.

Зміни, що спровокували обмеження й локдаун, очевидно, назавжди трансформували світ. Зараз процеси діджиталізації проходять стрімко, а отже, є сенс думати, що так буде й надалі. Тому ми з оптимізмом і цікавістю зазираємо в майбутнє ІТ-технологій, і воно вже настає.

Автори матеріалів OpenMind, як правило, зовнішні експерти та дописувачі, що готують матеріал на замовлення редакції. Але їхня точка зору може не збігатися з точкою зору редакції Mind.

Водночас редакція несе відповідальність за достовірність та відповідність викладеної думки реальності, зокрема, здійснює факт-чекінг наведених тверджень та первинну перевірку автора.

Mind також ретельно вибирає теми та колонки, що можуть бути опубліковані в розділі OpenMind, та опрацьовує їх згідно зі стандартами редакції.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло