повернутись на
$39.60 €42.27
menu closed
menu open
weather +9 Київ

"Це просто неможливо". Стало відомо, чому група "Антитіла" не виступить на Дні Незалежності в Києві

Група "Антитіла" виступить на День Незалежності України, але не в Києві


Фото: antytila_official / Instagram

В ефірі програми "День.LIVE" на телеканалі LIVE 12 серпня директор української групи "Антитiла" Сергій Вусик пояснив, чому колектив не виступить на концерті, присвяченому Дню Незалежності, який відбудеться 24 серпня в Києві.

За словами Вусика, солідарність із групою Green Grey, яка раніше мала брати участь у святкуванні, але згодом їхній виступ скасували, ні до чого.

"Дійсно, нас запрошували, і ми були б раді брати участь у концерті до Дня Незалежності в Києві, але ще рік тому погодили свою участь на цю дату в Чернівцях. Ми намагалися знайти спосіб, як поєднати два концерти в один день, навіть шукали спосіб пересування гелікоптером, але, на жаль, по часу це просто неможливо. Тому в Києві на День Незалежності нас не буде", – пояснив директор групи.

На запитання ведучої Олени Халілової, змінила б "Антитiла" свої плани, якби їм запропонували достатню винагороду за участь у концерті в Києві, Вусик відповів заперечно: "Ні. Ми про це не говорили, до цього мова не дійшла. У нас є перша домовленість, якої ми дотримуємося, у нас зайнята дата".

Щодо ситуації навколо групи Green Grey, директор гурту зазначив, що вони дружать і він "не хотів би коментувати ситуацію навколо друзів".

Контекст

24 серпня 2021 року в Україні святкують 30-річчя незалежності. У святковому концерті, який відбудеться у столичному спорткомплексі "Олімпійський", візьмуть участь Ірина Білик, Тіна Кароль, Олег Винник, Сергій Бабкін, Ніна Матвієнко, Наталія Могилевська та інші. Увесь список артистів опубліковано тут.

27 липня стало відомо, що від участі в концерті усунули гурт Green Grey – він планував виступити з піснею "Под дождем". В Офісі президента заявили, що усунення колективу пов'язане з некоректною реакцією одного з учасників гурту, Дмитра Муравицького (Муріка), на ухвалення поправок до мовного закону. 19 липня музикант виклав у мережу два ролики, на одному з яких показав образливий жест, а на другому зімітував блювотні позиви, коментуючи в такий спосіб поправки до мовного закону. У відповідь на це Муравицкий заявив, що в ролику висловлював своє ставлення до поправок до мовного закону, а не до української мови.

4 серпня режисерка-постановниця Катя Царик в інтерв'ю порталу vesti.ua заявила, що запрошення виступити на концерті до Дня Незалежності надіслали ще кільком українським групам, але вони в підсумку відмовилися. За словами режисерки, ідеться передусім про "Бумбокс", The Hardkiss, "Друга ріка".

Концерт на НСК "Олімпійський" – не єдиний захід, який відбудеться в Києві до Дня Незалежності. 22 серпня на Михайлівській площі відбудеться концерт "Ковчег "Україна": 10 століть української музики", у якому візьмуть участь Джамала, фронтмен групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, гурт "ДахаБраха", фронтмен групи "Жадан і Собаки" Сергій Жадан, фронтвумен української групи The Hardkiss Юлія Саніна, Wellboy, Аліна Паш, артисти балету Катерина Кухар та Олександр Стоянов.