Ціни на нафту падають на тлі невпевнених перспектив попиту в Китаї

Ціни на нафту падають на тлі невпевнених перспектив попиту в Китаї

Регулятори прогнозують, що зростання попиту на нафту буде повільнішим протягом решти року

Ціни на нафту падають на тлі невпевнених перспектив попиту в Китаї
фото www.flickr.com/photos/stillugly/51010324342

Ціни на нафту впали на понад 1% в понеділок після того, як офіційні дані показали, що обсяг переробки і економічна активність в Китаї сповільнилися. Про це повідомляє Reuters.

Нафта марки Brent подешевшала на $0,9, або 1,3%, до $69,69 за барель. Нафта WTI впала в ціні на $0,97, або 1,4%, до $67,47 за барель.

Згідно з офіційними даними, в липні зростання виробництва і роздрібних продажів в Китаї різко сповільнилося, не виправдавши очікувань, оскільки нові спалахи COVID-19 і повені призвели до порушення ділової активності

«Слабкість нафтових ф'ючерсів ... ймовірно, викликана слабшими, ніж очікувалося, даними про зростання з Китаю, який є основним споживачем нафти», – сказав Кельвін Вонг, аналітик ринку CMC Markets у Сінгапурі.

На додачу, переробка сирої нафти в Китаї минулого місяця також впала до найнижчого денного рівня з травня 2020 року. Це пояснюється тим, що незалежні нафтопереробники скорочують виробництво на тлі жорсткості квот, збільшення запасів і падіння прибутку.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) днями заявило, що зростання попиту на сиру нафту змінило курс в липні і, як очікується, ростиме повільнішими темпами протягом решти 2021 року через різке збільшення числа випадків зараження COVID-19, спричиненого дельта-штамом.

Нагадаємо: минулого місяця країни ОПЕК+ домовилися про підвищення нафтовидобутку з серпня на 400 000 б/д на місяць до кінця вересня 2022 року.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло