Суспільство (відео)

У Чернігові сказали, коли очікувати зростання тарифу на тепло (Відео)

Ще весною Верховною Радою було прийнято новий закон про житлово-комунальні послуги, що змусить учасників тарифних відносин нараховувати та платити по-новому.

«Цей закон передбачає дуже великі зміни. Перше – це передали повноваження про прийняття тарифів на теплову енергію на місцевий рівень. Але до цього закону треба прийняти дуже багато нормативних актів», — Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на тепло встановлюватиме місцева влада – регулятор

Проте наразі «роботу» закону на місцях не забезпечено нормативною базою.

«На сьогодні, 16 серпня, жодного нормативного акта Кабінет Міністрів, національна комісія не прийняли», — Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Тому, за словами Віктора Геращенка, говорити про зміну тарифу зарано. Проте попередньо чиновник зазначає про значне зростання вартості природного газу та інших складових тарифу, що неминуче вплине на підвищення ціни теплової енергії.

Єдиний спосіб не відчути удару по гаманцю взимку – це чекати компенсаційних механізмів від держави.

«Може, держава залучить якісь компенсаційні інструменти. А це різниця в тарифах або фінансова підтримка таких підприємств теплоенергетики», — Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Загалом вартість обігріву житла перед новим опалювальним сезоном, згідно з чинними розрахунками, може зрости на 50%.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button