17:26 16.08.2021

Кулеба наказав терміново посилити посольство України в Душанбе, що відповідає за Афганістан

2 хв читати
Кулеба наказав терміново посилити посольство України в Душанбе, що відповідає за Афганістан

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наказав терміново посилити дипломатичне представництво України в Душанбе (Таджикистан), яке, зокрема, відповідає і за територію Афганістану, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Тепер одразу дві українські дипустанови - в Таджикистані та Пакистані - моніторять ситуацію та готові допомагати нашим громадянам", - написав Ніколенко у Facebook у понеділок.

Він зазначив, що, за інформацією МЗС України, в Афганістані і далі перебувають близько 50 українців.

"Переважно це люди, які працюють за приватними контрактами, та громадяни афганського походження. Майже з усіма нині встановлено зв'язок, дипломати уточнюють, хто із них має бажання бути евакуйованим. Паралельно опрацьовуються можливі шляхи безпечної евакуації, у тому числі з використанням можливостей іноземних партнерів", - наголосив речник МЗС.

Як повідомлялося, 15 серпня таліби оточили Кабул - останнє велике місто країни, що залишалося під контролем влади Афганістану. Ближче до вечора того самого дня бойовики увійшли до афганської столиці й взяли її під контроль. Президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну і після нетривалого перебування в Душанбе вилетів до Оману.

Після заняття президентської резиденції в "Талібані" заявили, що звільнили Афганістан і вважають свою війну завершеною. Водночас США та інші західні країни евакують співгромадян з Афганістану.

Пізніше український літак, який перебував в Афганістані, евакуював із Кабула вісьмох громадян України, а також вивіз ще 71 людину, зокрема громадян Нідерландів, Хорватії, Білорусі, Афганістану.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА