В інтерв’ю іноземним та білоруським ЗМІ Олександр Лукашенко кількаразово висловився і про Україну. Своєю думкою щодо цих заяв президента Білорусі поділився політолог Руслан Бортник у своєму блозі.

Загалом політолог оцінює інтерв’ю Лукашенка як свідчення погіршення українсько-білоруських відносин у політичній сфері і їхнє збереження – в економічній. Також ведучий зазначає, що про Україну президент Білорусі у своєму інтерв’ю говорив приблизно годину. «Лукашенко говорив багато і дуже емоційно, іноді навіть дуже різко», - підкреслює він. Зокрема, Бортник нагадує про звинувачення Києва в організації підготовки бойовиків, нібито спеціально засланих у Білорусь.

Тим не менш, експерт вважає, що за цим інтерв’ю криється щось більше, аніж банальні звинувачення. Він припускає, що так Лукашенко намагається успішно провернути те, що не вдалося зробити у розмові з депутатом Шевченком чи окремими українськими медіа. «В якійсь мірі нападки Лукашенка на українську владу - це спроба викликати зворотну реакцію, спроба спровокувати Україну на діалог», - пояснює Бортник.

Отже, він робить висновок, що Білорусь готова зробити перший крок, аби розрядити відносини з Україною. І пресконференція, каже політолог, це підтверджує, вона передала меседж українській владі. На думку експерта, українській стороні вигідно прийняти цю пропозицію, адже загнати Білорусь в РФ – не в її інтересах. «Чим більше ми ізолюємо Білорусь, як країни Заходу, тим більше вона стає залежною від Росії», - констатує він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Биков заявив, що Офіс президента не буде реагувати на пресконференцію Лукашенка.

Також Знай.ua писав про те, що Биков розповів, хто грає першу скрипку у білорусько-російських відносинах.