Будівництво Подільського мосту: правоохоронці проводять нові обшуки

Будівництво Подільського мосту: правоохоронці проводять нові обшуки

Обшуки тривають у департаменті транспортної інфраструктури КМДА, замовника робіт і підрядника

Будівництво Подільського мосту: правоохоронці проводять нові обшуки
Фото: КМДА

Подільська окружна прокуратура Києва в рамках розслідування про присвоєння коштів територіальної громади на будівництві Подільського мосту проводить обшуки в департаменті транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також у замовника робіт і підрядника. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що у квітні 2017 року між комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та ТОВ «Еко-Буд-Трейд» укладено договір генпідряду щодо виконання робіт.

У липні 2020 року виконувач обов’язків директора КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівник генпідрядної організації підписали акт приймання виконаних будівельних робіт за липень 2020 року, до яких були внесені відомості про виконання впродовж квітня-травня 2020 року роботи по фарбуванню низу залізобетонних прольотних плит автопроїзду від опори до опори довжиною 33 м.

Відповідно до висновку експерта за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, роботи, які передбачені технологічними картами виробника використаних на будівництві Подільського мостового переходу, не виконувалися.

За підрахунками слідства, внаслідок зазначених дій місцевому бюджету територіальної громади міста Києва спричинено збитки на загальну суму понад 4,5 млн грн.

Раніше повідомлялося, що АМКУ відкрив нову справу за ознаками тендерної змови на будівництві Подільського мосту. На загальну суму близько 100 млн грн.

12 травня прокуратура проводила обшуки в «Спецжитлофонді», «Київавтодорі» та «Київміськсвітлі». 13 травня правоохоронці прийшли з обшуками до «Київського Метрополітену» та в «Київавтошляхміст».

18 травня СБУ прийшла з обшукамидо будинку мера Києва Віталія Кличка. Однак правоохоронці запевнили, що жодного стосунку до Кличка обшуки не мають. Президент України Володимир Зеленський заявив, що в оточенні мера Києва Віталія Кличка було 50 чи 70 обшуків.

19 травня Державне бюро розслідування (ДБР) у Києві провело обшуки у Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю та Департаменті з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації (КМДА).

21 травня ДФС обшукала «Київтеплоенерго», а 27 травня – у «Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва».

28 травня голова ДФС Вадим Мельник під час пресбрифінгу повідомив, що за попередніми даними, через розкрадання коштів у комунальних підприємствах Києва бюджету міста завдали збитків на близько 158,6 млн грн.

2 червня правоохоронці провели обшуки у київському КП «ГІОЦ». 17 червня з обшуками в «Київавтодор»приходили прокуратура і ДФС. Підприємство підозрюють в ухиленні від сплати податків.

8 липня ДБР прийшло з обшуками у «Київводоканал», «Київавтодор» і департамент КМДА. 9 липня СБУ викрила масштабні оборудки у ритуальній службі спеціалізованого КП «Спецкомбінат ПКПО». Посадовці вимагали хабарі за виділення місць для поховання на кладовищах Києва.

9 липня повідомлялося, що ДБР перевіряє інформацію щодо привласнення посадовцями «Київводоканалу» коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів Києва.

14 липня СБУ викрила мільйонні розкрадання на фінансуванні охорони транспортних об'єктів КМДА.

ДФС провела обшуки в КП «Київводфонд»через ймовірне привласнення 7 млн грн державних коштів. Наприкінці липня ДФС викрила схему розкрадання коштів на ремонтах київських лікарень.

2 серпня ДФС провела обшуки в «Київзеленбуді».

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло