Мінекономіки прогнозує значне здешевлення соняшникової олії до кінця серпня

Мінекономіки прогнозує значне здешевлення соняшникової олії до кінця серпня

Міністерство домовилося з ключовими виробниками соняшникової олії про заходи, які дозволять здійснювати зважену цінову політику

Мінекономіки прогнозує значне здешевлення соняшникової олії до кінця серпня
Фото: unsplash.com

Міністерство економіки передбачає значне здешевлення в Україні соняшникової олії «соціальних» сортів до кінця серпня. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

У липні внутрішній ринок із відставанням зреагував на світові тенденції. Індекс продовольчих цін FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН – Mind) на олії наприкінці минулого місяця знизився на 10%. Водночас вартість соняшникової олії в Україні залишалася стабільною, а на 13 серпня знизилася лише на 1,3% у порівнянні з початком місяця.

«Мінекономіки усвідомлює, що індекс FAO потребує корегування, оскільки базується на п’яти олійних культурах і високу питому вагу там складає пальмова олія. Але попри це існують можливості для зниження вартості цього соціального для України продукту», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністерство та ключові гравці ринку домовилися про заходи, які дозволять здійснювати зважену цінову політику і дотримуватися високих стандартів соціально-відповідального бізнесу. За прогнозами виробників, це дозволить значно знизити вартість «соціальних» сортів олії до кінця місяця.

Нагадаємо: Україна значно наростила експорт соняшникової олії до Китаю, таким чином істотно «посунувши» російську олію.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло