Німецька компанія переробляє Lada Niva і Dacia в електромобілі

Німецька компанія переробляє Lada Niva і Dacia в електромобілі

Ціна на такий позашляховик становить 19 900 євро

Німецька компанія переробляє Lada Niva і Dacia в електромобілі
фото elantrie.com

Німецька компанія Schmid GmbH переробляє російські позашляховики Lada Niva Legend (і не тільки їх) в електромобілі. Вона доповнює машини електродвигуном потужністю понад 80 кінських сил, акумуляторами ємністю 30 кВтг, а також розеткою на 220 Вольт, яка знаходиться в багажнику. Проект отримав назву Elantrie. Про це йдеться на сайті виробника, пише TJournal.

Автори проекту стверджують, що машина може проїхати без підзарядки 300 км, хоча реальна цифра може виявитися дещо меншою.

Компанія обіцяє покупцям Lada Niva Elentrie економію близько 2000 євро на рік на паливо.

Для Elantrie компанія використовувала акумулятори LifePo4 з 9000 циклами зарядки. У Schmid GmbH стверджують, що цього вистачить на 25 років. Крім того, електромобілі не обкладаються податком в Німеччині протягом десяти років.

За задумом виробника, комплект Elantrie дозволяє перетворити будь-який звичайний автомобіль на електричний.

Раніше Schmid GmbH протестувала Elantrie на Volkswagen Golf III. На даний момент з встановленим комплектом Elantrie пропонуються два автомобілі – Lada Niva Elentrie і Dacia (Renault) Sandero.

Нагадаємо, Foxconn купить завод і переробить його під виробництво процесорів для електрокарів.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло