Під час саміту президентів США та України очікується підписання «оборонних» угод – Таран

Під час саміту президентів США та України очікується підписання «оборонних» угод – Таран

Укрінформ
Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що під час саміту президентів Сполучених Штатів Америки та України очікується підписання угод про співробітництво у оборонній сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Таран провів зустріч із делегацією Конгресу США, до якої увійшли представники Адам Сміт, Рік Ларсен, Майк Роджерс та Стівен Палаззо. Візит американських політиків передує запланованому на 30 серпня 2021 року Саміту Президентів США та України.

За словами міністра оборони, у ході майбутнього саміту очікується, зокрема, підписання двосторонніх угод про співробітництво у оборонній сфері. Україна та Сполучені Штати наразі активно працюють над визначенням пріоритетних напрямів взаємодії для розвитку спроможностей національної безпеки та оборони України.

Також Таран подякував США за підтримку України у проведенні оборонної реформи та розбудові Збройних Сил.

Під час розмови представниками американської делегації особливо відзначалась важливість продовження сталого руху України до розширення демократичного цивільного контролю над збройними силами.

За словами Тарана, поєднання зусиль двох країн дозволить посилити оборонну стійкість України. Збройні Сили України підвищать сумісність з відповідними структурами НАТО та зможуть швидко й ефективно реагувати на зростаючі загрози. А це, у свою чергу, зміцнить позиції союзників та держав-партнерів США на східному фланзі Північноатлантичного Альянсу.

Читайте також: Кулеба розповів, про що Зеленський говоритиме з Байденом

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня Білий дім підтвердив, що зустріч Президентів США й України в Вашингтоні може відбутися 30 серпня.

Президент США Джо Байден запросив Президента Зеленського відвідати Білий дім під час останньої телефонної розмови на початку червня. До цього моменту сторони узгоджували дати візиту глави Української держави до Вашингтона.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-