Археологи знайшли давньоримський фаст-фуд, якому 2000 років: тепер він відкритий для туристів (фото)

    1272

    У Помпеї ще торік археологи розкопали і відновили прилавок стародавнього закладу, в якому подавали їжу та напої, аналогічно сучасним ресторанам швидкого харчування.

    Про це повідомляє ancient-archeology.com.

    Так, цьому закладу вже 2 000 років і називається він Термополій. В перекладі з латині це означає прилавок із гарячими напоями, і його вперше відкрили для відвідувачів 12 серпня.

    Археологи фаст-фуд знайшли на ділянці Regio V на території археологічного парку міста Помпеї. Колись там стародавні римляни могли замовити свинину, рибу, равликів і яловичину.

    За словами археологів, в процесі розкопок були знайдені сліди приготування страв та залишки кісток качок і подрібненої квасолі, яка використовувалася для зміни вина.

    Окрім того, були знайдені залишки кухонного посуду, серед якого були бронзова чаша для пиття, керамічні глечики і посудини для вина.

    Також, цей прилавок є першим зі знайдених у первозданному вигляді 80 подібних закладів. Зокрема, він прикрашений фресками та є круглі отвори для зберігання глечиків.

    Як розповів Массімо Осанна, генеральний директор Археологічного парку Помпей, Термополій дає можливість поринути у повсякденне життя в древніх Помпеях. Важливо, що цю дивовижну знахідку розкопали в цілості, каже директор.

    Як відомо, Помпеї були закопані під шаром попелу і лави після виверження вулкана Везувій у 79 році н. е. За оцінками вчених тоді загинули від 2 до 15 тисяч жителів міста.

    Наразі археологи вже розкопали приблизно дві третіх міста.

    В Помпеях для туристів відкрили давньоримський фаст-фуд

    Джерело