У Польщі вчителі голодуватимуть - хочуть підвищення зарплат

У Польщі вчителі голодуватимуть - хочуть підвищення зарплат

Укрінформ
У понеділок, 25 березня, декілька польських вчителів планує розпочати у Кракові голодний страйк, вимагаючи підвищення зарплат вчителям по всій країні.

Профспілка Об’єднання польських вчителів (ZNP) обіцяє організувати 8 квітня страйк по всій країні, якщо вимоги вчителів не буде виконано, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За інформацією представниці освітньої секції профспілкового об’єднання “Солідарність” у Малопольському воєводстві Агати Лико, розпочати голодування були готові багато осіб, але голодний страйк розпочнуть троє осіб.

Одночасно з цим, у Варшаві в понеділок відбуватимуться переговори президіуму ради суспільного діалогу на тему кризи в освіті. З боку уряду в переговорах візьмуть участь міністр освіти Анна Залевська та міністр соціальної політики Елжбета Рафальська.

Як повідомив нещодавно голова ZNP Славомір Броняж, те, чи розпочнеться загальнопольський страйк вчителів залежить виключно від уряду й особисто міністра Залевської. Він повідомив, що про плани страйку уряд повідомлено більш ніж за місяць.

Читайте також: У Польщі водію автобуса за смертельну ДТП з українцями світить п'ять років

З 5 по 25 березня у польських школах триває так званий референдум, який організовано у всіх школах країни. За його результатом має бути прийнято рішення, чи 8 квітня розпочнеться загальнонаціональний страйк вчителів.

Міністр Залевська висловила сподівання, що страйку, який збігається з початком екзаменів у школах та гімназіях, не буде. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький також закликав вчителів не страйкувати, шо може поставити під загрозу проведення екзаменів у школах.

Польські вчителі вимагають, зокрема, підвищення зарплат на 1 тис. злотих (7 тис. грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-