Трамп переміг: Мюллер не виявив змови з Росією

Міністр юстиції і генпрокурор США Вільям Барр передав американському Конгресу "дуже короткий" звіт про розслідування "російської справи" спецпрокурора Роберта Мюллера

Трамп переміг: Мюллер не виявив змови з…

Текст документа опублікували сайт комітету палати представників і телеканал NBC News у Twitter, інформує Depo.ua.

У доповіді зазначається, що вина президента США Дональда Трампа у змові з Росією за підсумками розслідування доведена не була.

"Розслідування не встановило, щоб учасники кампанії Трампа або хто-небудь пов'язаний з ними вступив в змову або координувався з Росією в її спробах вплинути на вибори президента США в 2016-му", - повідомив конгресменам Барр.

Зазначається, що Мюллер вивчав як можливість "російського втручання" в американські вибори, так і ймовірного перешкоджання правосуддю з боку Трампа і співробітників його передвиборчої кампанії.

У документі повідомляється, що спецпрокурор США встановив кілька випадків втручання у вибори Росії. Йдеться про Агентство інтернет-досліджень (яке також називають "фабрикою тролів"). Мюллер вважає, що воно поширювало дезінформацію в соцмережах з метою роз'єднати громадян США і вплинути на підсумки голосування. Однак зв'язків між агентством і передвиборчою кампанією Трампа спецпрокурор не знайшов.

"Докази, отримані під час розслідування спецпрокурора, недостатні, щоб встановити, що президент вчинив злочин і перешкоджав правосуддю", - йдеться в доповіді.

У Білому домі назвали висновки Міністерства юстиції "повним звільненням президента США". 

При цьому адвокат Трампа Рудольф Джуліані заявив, що звіт Мюллера перевершив його очікування. "Він кращий, ніж я очікував", - сказав Джуліані, передає Reuters.

Проте член Палати представників США Джеррі Надлер зазначив, що цей звіт не виправдовує американського лідера.

Нагадаємо, 22 березня ЗМІ повідомили, що спеціальний прокурор США Роберт Мюллер не висуватиме нові обвинувальні висновки в межах розслідування про можливе втручання Росії в американські вибори президента в 2016 році.

Проте те до цього ЗМІ повідомляли, що спецпрокурор США має намір продовжити слідство щонайменше до 14 травня, оскільки один із ключових свідків продовжує давати свідчення.

23 березня ЗМІ повідомили, що Білий дім вже "тихо святкує" перемогу після того, як Мюллер офіційно представив свій звіт у "російській справі" генеральному прокурору Біллу Барру.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme